Salarii de mii de euro din bani publici la Pro România. Victor Ponta s-a angajat consilier juridic la propriul partid

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 20:21 6365 citiri
Victor Ponta, președintele Pro România, câștigă în fiecare lună câteva mii de euro din banii publici

Victor Ponta s-a angajat consilier juridic la Pro România, partid pe care el însuși îl conduce. Fostul premier câștigă lunar câteva mii de euro din banii publici primiți ca subvenție din partea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), informează Europa Liberă.

Dintr-un document al Autorităţii Electorale Permanente reiese că Victor Ponta, liderul Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primeşte fostul premier este de peste 25.000 de lei lunar (echivalentul a aproximativ 5.000 de euro), în timp ce venitul net este de 15.000 de lei, pentru 8 ore petrecute la serviciu, arată sursa citată.

Geanina Puşcaşu, fosta consilieră a lui Victor Ponta de pe vremea când acesta conducea Guvernul, se află și ea pe lista angajaţilor Pro România cu funcţia de consultant în management, având un salariu lunar brut de peste 21.000 de lei, adică peste 4.000 de euro.

Alin Văcaru, secretarul general al Pro România, încasează cel mai mare salariu: 45.000 de lei brut, ceea ce ar însemna aproximativ 9.000 de euro.

Potrivit documentului consultat de Europa Liberă, un salariu aproape la fel de mare regăsim şi la Adrian Botilcă, în calitate de informatician al partidului, care primeşte o leafă de peste 44.000 de lei.

Un salariu brut de peste 27.000 de lei este oferit pentru postul de consilier organizaţie politică, ocupat de Sabina Chiaburu, în timp ce economistul partidului, Alin Constantin, primeşte 21.000 de lei salariul brut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com