Replica lui Ponta dupa ce Iohannis a cerut un buget fara mita electorala

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 07:49 4011 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a sustinut, luni seara, ca nici el, nici presedintele Klaus Iohannis nu au interese electorale anul viitor, iar bugetul pe 2016 va arata "bine", conform cu "viziunea USL".

"In 2016, facem bugetul bine, viziunea USL, eu oricum nu candidez, deci nu am interes electoral. Nu candideaza nici domnul Iohannis, nici dansul nu are interese electorale, amandoi putem doar sa ne facem treaba. (...)

Eu sunt convins ca si domnul Iohannis, si PNL, si PSD doresc sa tinem cresterea economica, iata, cea mai mare din Europa si o tinem asa de cativa ani, sa marim veniturile in Sanatate si in Educatie, unde este nevoia cea mai mare, sa ajutam agricultura. (...)

Stiu ca domnul Iohannis ma si lauda. Peste tot pe unde merge, in strainatate, spune ca Romania este o economie foarte puternica si asta ne-a permis sa luam si masuri sociale", a spus Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Iohannis denunta mita electorala de la bugetul de stat: Nu are ce cauta intr-o democratie puternica

Anterior, presedintele Iohannis afirmase ca doreste ca bugetul de stat sa nu fie construit in urma "unor calcule electoraliste sau interese partizane".

"Ne aflam in perioada imediat premergatoare construirii bugetului. Imi doresc ca el sa fie rezultatul unei viziuni, al asumarii unor obiective in interesul intregii societati si al respectarii angajamentelor luate de intreaga clasa politica, nu al unor calcule electoraliste sau interese partizane.

Practica directionarii de resurse de la bugetul statului pentru a influenta procesul electoral nu are ce cauta intr-o democratie puternica. Renuntarea la un asemenea mod de lucru ar fi tocmai expresia unui comportament responsabil", a declarat, luni, Iohannis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News