Ponta: PSD are liber la aliante in teritoriu. Antonescu a omorat USL

Joi, 29 Mai 2014, ora 16:30
9092 citiri
Ponta: PSD are liber la aliante in teritoriu. Antonescu a omorat USL
Foto: Arhiva

Comitetul Executiv National (CExN) al social democratilor s-a intrunit joi, la Palatul Parlamentului, intr-o sedinta in care au fost analizate rezultatele la europarlamentare si s-a stabilit data la care va avea loc Congresul PSD.

Victor Ponta a declarat ca este multumit de scorul obtinut de social democrati si a negat zvonurile potrivit carora liderii filialelor cu rezultate slabe vor fi sanctionati.

Totodata, el a anuntat ca in 6 septembrie va avea loc Congresul PSD in care va fi stabilit candidatul social democratilor la Presedintie. In ceea ce priveste USL-ul, Victor Ponta a spus ca nu se mai doreste refacerea acestei aliante.

"Cred ca l-a omorat (n. red. - USL) domnul Antonescu de tot, l-a sufocat. Nu are cum sa fie si alianta DA si USL. E cam complicat", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a precizat ca social-democratii din teritoriu vor incerca sa-si faca propriile majoritati, in conditiile in care Crin Antonescu a aratat ca aliantele dintre PNL si PSD in teritoriu nu vor mai fi pastrate.

O alte decizie importanta luata de social democrati in sedinta de joi a fost aceea ca Ecaterina Andronescu nu isi va prelua mandatul de europarlamentar, pe care l-a castigat la alegerile din 25 mai.

Ponta a motivat decizia afirmand ca partidul nu se poate dispensa de ea avand in vedere perioada ramasa pana la scrutinul prezidential.

"Am avut o discutie si inca nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales in ceea ce avem de facut pana in toamna, asa incat azi am cazut amandoi de acord ca va ramane in Senatul Romaniei", a precizat Ponta.

Alianta PSD-UNPR-PC a obtinut, in urma alegerilor de duminica, 16 mandate in PE, PNL - 6 mandate, PDL - 5 mandate, UDMR - 2 mandate, PMP - 2 mandate, iar Mircea Diaconu un mandat, potrivit rezultatelor finale, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Ziare.com v-a tinut la curent cu discutiile social democratilor si deciziile luate de acestia

16:15 - Ecaterina Andronescu a declarat ca este mai utila daca ramane alaturi de partid si in Legislativul de la Bucuresti, renuntand astfel la mandatul de europarlamentar in favoarea unui tanar, politologul Victor Negrescu.

15:47 - Surse citate de B1Tv sustin ca Marian Vanghelie si Robert Negoita i-ar fi reprosat lui Victor Ponta modul in care s-au organizat alegerile europarlamentare.

15:39 - Liderul PSD a mai afirmat ca Ecaterina Andronescu nu va pleca in Parlamentul European. "Ramane in Senat. Nu ne putem dispensa de dansa si am cazut amandoi de acord sa ramana aici", a spus el.

15:35 - Victor Ponta a declarat la finalul Comitetului Executiv National ca PSD nu mai doreste refacerea USL. "Cred ca l-a omorat (n.red. - USL) domnul Antonescu de tot. L-a sufocat. Nu are cum sa fie si alianta DA si USL", a spus Ponta.

Totodata, el a infirmat informatiile aparute pe surse, potrivit carora va schimba sefii deconcentratelor, prefectii sau sefii de agentii liberali la nivel judetean.

15:21 - Social democratii au decis in sedinta de joi sa renunte la ideea de a reface USL si isi propun sa atraga nemultumitii din PNL, arata surse citate de Digi24. Totodata, se pare ca PSD vrea sa ii schimbe pe liberali de la sefia deconcentratelor.

15:17 - "Eu nu ma cert cu nimeni, nu sunt o persoana conflictuala", a declarat Robert Negoita, la iesirea de la sedinta, potrivit B1Tv.

15:12 - Data la care va avea loc Congresul PSD, in care va fi stabilit candidatul la presedintie, este 6 septembrie, anunta surse citate de televiziunile de stiri.

15:05 - Surse citate de B1 Tv sustin ca Victor Ponta ar fi declarat in cadrul sedintei Comitetului Executiv National ca cearta dintre Sebastian Ghita si Robert Negoita a afectat PSD in campanie.

14:10 - Dupa ce a facut o trecere in revista a rezultatelor obtinute de PSD la alegerile europarlamentare de duminica, Ponta a spus ca sunt mai bune decat cele obtinute de Ion Iliescu.

"Domnule presedinte, tocmai am remarcat niste rezultate pe care nici dumneavoastra nu le-ati obtinut", a comentat Victor Ponta rezultatele electorale din Ardeal, in momentul in care presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a asezat alaturi de el.

13:57 - Intrebat cum comenteaza faptul ca Victor Ponta spune ca a votat in 2009 in primul tur al prezidentialelor alt candidat decat cel al PSD, si anume pe liberalul Crin Antonescu, Zgonea a raspuns ca el intotdeauna a votat cu colegii sai.

"Va rog sa nu ma puneti sa comentez ce a zis domnul Victor Ponta, n-am facut niciodata asta in partid. Votul este secret. Eu am votat timp de 14 ani cu colegii mei intotdeauna, chiar daca cateodata am fost indoit de demersul pe care-l au, dar am crezut in aceasta echipa si cred in Victor Ponta", a spus Zgonea, potrivit Mediafax.

13:45 - Presedintele PSD a anuntat ca nu crede ca o va lasa pe Ecaterina Andronescu sa plece europarlamentar, deoarece mai sunt de dus "destule batalii" in tara si este nevoie de ea in Senat. El a adaugat ca, de bucurie, Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC, "se va imbata in seara asta".

13:32 - In ceea ce priveste candidatul PSD la presedintie, Victor Ponta a spus ca partidul trebuie sa il aleaga cu mult calm si a precizat ca daca trebuie va candida, insa prefera sa fie premier pana in 2016.

"Trebuie sa ne stabilim candidatul cu calm, nu ne grabeste nimeni. Vom avea un congres, cel mai probabil in luna septembrie. (...) Eu prefer sa fiu un bun prim-ministru pana in 2016. Daca trebuie sa candidez la presedintie, candidez", a precizat Victor Ponta.

Ponta, despre prezidentiale: Prefer sa fiu un premier bun pana in 2016. Daca trebuie sa candidez...

13:26 - La inceputul sedintei, Victor Ponta a laudat filialele care au obtinut rezultate bune la alegerile europarlamentare. "Suntem in crestere, nu in descrestere, sa se vada si la toamna", a spus Ponta.

13:20 - Ion Iliescu a ajuns cu intarziere la Comitetul Executiv National, iar Radu Mazare lipseste de la sedinta.

13:14 - Marian Vanghelie a declarat, joi, ca romanii nu au fost atat de interesati de alegerile europarlamentare, pentru ca "nu au simtit", dar ca Presedintia Romaniei ii intereseaza pe toti romanii. Primarul sctorului 5 a mai spus ca premierul Victor Ponta nu are niciun motiv de ingrijorare fata de noua alianta dintre PDL si PNL.

"De doua zile, in Romania e o nebuloasa, la PDL ii omori pe unii, la PNL ii omori pe altii. Lucrurile nu inseamna numai a executa oameni, a analiza nu inseamna a executa, trebuie sa vezi unde au fost problemele", a afirmat Vanghelie.

Intrebat daca intentioneaza sa candideze la presedintia Organizatiei PSD Bucuresti, acesta a raspuns: "Nu e momentul, sunt atat de degajat, n-am nicio idee. Iliescu a inceput intrarea in politica dupa 60 de ani, mai am mult pana il prind din urma pe domnul presedinte".

De asemenea, el a fost intrebat cu cine a votat la alegerile prezidentiale din 2009. "Si in momentul cand nu mi-a placut de anumiti lideri, tot alaturi de partid am fost", a spus Vanghelie.

13:07 - Mircea Geoana a comentat declaratia facuta de Victor Ponta, care a spus ca in 2009 nu l-a votat pe el la prezidentiale ci pe Crin Antonescu.

"Ii las pe membrii nostri de partid, pe simpatizantii nostri sa judece o asemenea atitudine a lui Victor Ponta. Cu sau fara votul lui Ponta am castigat in primul tur. Judecata apartine milioanelor de romani care m-au votat", a spus Geoana.

12:55 - Ilie Sarbu a mai declarat inainte de a intra la sedinta Comitetului Executiv National ca PSD nu este ingrijorat de noua alianta a dreptei.

"Ii cunoastem foarte bine pe toti actorii din aceasta fuziune. Nu cred ca vor face ceva. Dumneavoastra credeti ca liberalii vor ca PNL-ul sa dispara de pe scena politica? Iohannis a pierdut rusinos alegerile la Sibiu, nu are de ce sa candideze la Cotroceni", a precizat Sarbu.

Social democratul a mai spus ca nu crede ca vor fi sanctiuni in cadrul filialelor care au obtinut rezultate mai slabe la europarlamentare "fiindca noi am castigat alegerile in tara. Am castigat jumatate din mandate".

12:05 - Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, considera ca social democratii nu trebuie sa se grabeasca sa anunte candidatul la alegerile prezidentiale din toamna. "E timp, va fi un Congres care va face o nominalizare, in functie de cercetari, deci nu cred ca ar trebui sa se grabeasca, e punctul meu de vedere, personal", a declarat Ilie Sarbu.

11:40 - Presedintele PSD, Victor Ponta, fost purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana, a recunoscut ca in 2009 a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana.

11:30 - Victor Ponta a declarat, joi dimineata, dupa o intalnire cu tineretul social democrat, ca nu vor fi sanctionati liderii filialelor in care s-au obtinut scoruri mici la alegerile europarlamentare.

"Dincolo de orice mod de a interpreta lucrurile am castigat 16 mandate de europarlamentar din 32. Este un rezultat bun. Pentru organizatiile unde s-au obtinut rezultate slabe PSD nu va pune suprevizori de la centru la alegerile prezidentiale", a precizat Victor Ponta.

El a mai spus ca PSD va organiza un Congres in cadrul caruia se va desemna candidatul la prezidentiale. "La ultimul congres l-am nominalizat pe Crin Antonescu si nu mai este valabil acest lucru", a afirmat Ponta. In ceea ce priveste alianta dintre PNL si PDL, liderul PSD a spus ca "este foarte bine ca s-a facut. L-au scos pe domnul Basescu la pensie mai devreme. Din punctul acesta de vedere este un lucru bun".

PNL si PDL s-au aliat: Candidat unic la Presedintie

17 judete au inregistrat scoruri sub pragul pe care si l-a propus PSD

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat inca luni ca in CExN vor fi analizate scorurile mici obtinute de unele filiale la scrutinul europarlamentar, fara insa a preciza daca vor exista sanctiuni.

PSD a obtinut un scor sub media nationala, la alegerile europarlamentare, in judete precum Constanta, Iasi, Prahova sau Tulcea.

Nu mai putin de 17 judete au inregistrat scoruri sub pragul pe care si l-au propus social-democratii pentru aceste alegeri, de 35 la suta.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#sedinta PSD alegeri europarlamentare, #PSD sedinta unificare dreapta, #aliante PDL PNL , #PSD