Firma UTI si Primaria Capitalei au dat in judecata PSD dupa megalansarea lui Ponta la prezidentiale

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 19:25
10494 citiri
Firma UTI si Primaria Capitalei au dat in judecata PSD dupa megalansarea lui Ponta la prezidentiale
Foto: Facebook / Victor Ponta

Curtea de Conturi a constatat ca Primaria Capitalei a platit in mod ilegal 245.346 de lei pentru megalansarea lui Victor Ponta in campania prezidentiala de anul trecut, care a avut loc pe Arena Nationala.

Astfel, Primaria Capitalei, condusa la acea vreme de Sorin Oprescu, in prezent arestat la domiciliu pentru fapte de coruptie, a incheiat un contract cu firma UTI pentru servicii de mentenanta si operare a Arenei - activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii - si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014, scrie gandul.info.

Valoarea facturii s-a ridicat la 245.346 de lei si a fost platita de Primaria Capitalei, nu de PSD, organizatorul si beneficiarul evenimentului politic.

Curtea de Conturi a constatat, dupa un audit, ca aceste cheltuieli din fonduri publice s-au facut ilegal, iar compania UTI a fost nevoita sa anuleze factura, sa dea banii inapoi si sa plateasa majorari si penalitati, informeaza sursa citata.

De asemenea, UTI a ramas si fara 150.000 de lei, bani pe care PSD se angajase sa ii achite pentru acel eveniment, dar pe care nu i-a platit nici pana in ziua de azi.

"Contractul intre UTI Grup si PSD pentru prestarea acestor servicii a fost semnat in data de 8 septembrie 2014. (...) In baza contractului, la finalizarea evenimentului UTI Grup a emis catre PSD o factura de prestari servicii care nu a fost platita in termen.

UTI a trimis notificari catre PSD si, pentru ca acestea au ramas fara raspuns, a fost deschis un dosar in instanta pentru recuperarea datoriilor. Procesul a fost castigat de UTI Grup", se arata intr-un comunicat remis de companie.

De altfel, PSD nu si-a platit nici datoria pe care o avea la Primaria Capitalei, tot pentru organizarea megalansarii in campania prezidentiala a lui Victor Ponta.

"Acea factura nu a fost incasata in cursul acestui an, Curtea de Conturi a sesizat acest lucru, iar Primaria Capitalei s-a indreptat, prin serviciul subordonat, impotriva PSD in instanta pentru a recupera suma restanta", a declarat, pentru Digi24, purtatorul de cuvant al Primariei, Alexandru Ichim.

Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu

In septembrie 2014, chiar de ziua lui Victor Ponta, PSD a organizat o megamanifestatie pe Arena Nationala pentru lansarea candidatului USL la alegerile prezidentiale. La eveniment au fost adusi cu autobuzele aproape 70.000 de oameni din toata tara.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PSD cheltuieli lansare Ponta prezidentiale, #PSD judecata cheltuieli Ponta presedintie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii