PSD da ora exacta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 18:54
6809 citiri
PSD da ora exacta (Opinii)
Foto: www.cmich.edu

In primul rand, de unde au multi sentimentul ca PSD face misto de statul de drept si in acelasi timp de toti cei pentru care dreptatea si justitia inca mai reprezinta o valoare?

Poate de vina sunt declaratiile facute de liderii PSD imediat dupa eliberarea primarului Constantei.

Atunci, Dragnea ironiza atacul lui Mazare la procurori, iar Ponta spunea ca il apreciaza si mai mult pe edilul de la malul marii dupa ce l-a vazut scapat din arestul preventiv.

Mai mult chiar, dupa eliberarea lui Mazare, in PSD s-a dezlantuit o mimare a bucuriei si a linistii totale. De ca si cum sistemul real de opresiune ar fi fost invins sau anchetarea in stare de libertate ar echivala cu un verdict de achitare pe fondul cauzei.

Daca mai adaugam si victoria definitiva a actorului Mircea Diaconu impotriva ANI, avem tabloul complet al noului mesaj care va fi trambitat pentru o scurta perioada dinspre centrul de putere al PSD-PC-UNPR, ceva in genul: "se poate lupta cu regimul lui Traian Basescu, zilele-i sunt numarate, rezistati si dreptatea se va face pana la capat de la sine."

De altfel, Victor Ponta pare ca a ramas incremenit in sloganul "Jos Basescu!", cu derivate in functie de context: dreptate in Romania "se va face pana la capat numai in ziua in care pe poarta de la Cotroceni va iesi Traian Basescu", accentul fiind pe daca si cand PSD va castiga batalia cea mare.

Nici nu s-ar spune ca Victor Ponta este prim ministru al Guvernului Romaniei, iar pesedistii conduc majoritatea aflata la guvernare. Mai degraba, s-ar intelege ca PSD isi doreste sa dea ora exacta in toata Romania si sa numere secundele de presedinte ale lui Traian Basescu in piata publica.

Ca intr-un ritual de inspiratie apocaliptica, Victor Ponta isi asuma rolul de alarma care ne anunta cand se va fi sfarsit dezastrul basist si romanii vor fi scapat de cataclismul indurat in ultimii 10 ani.

La intrebarea obsedant pusa in aceste zile - cine curata PSD de liderii locali cu probleme penale: DNA sau Victor Ponta? - raspunsul e simplu: nu conteaza atat timp cat planul anuntat este ca dupa plecarea lui Traian Basescu toti urmaritii si anchetatii partidului sa fie (din nou) securizati si feriti de actiunea procurorilor.

Aproape ca ar fi de apreciat onestitatea cu care premierul cred ca isi joaca intrarea in cursa prezidentiala - oferta pentru electorat este enuntata de la inceput in forma ei cea mai frusta: voturile ne-au atras procurorii pe cap (trimisi din invidie de Basescu), tot voturile pe care le vom primi ne vor si scapa de justitia partizana a lui Basescu.

Cand un fost procuror pune egal intre numarul de voturi primite si dreptate, intr-un program electoral extins pe doua randuri de alegeri, nu mai e loc de prea multe comentarii.

Intr-un fel e si normal. PSD si V. Ponta stiu foarte bine ca votantii care au o slabiciune pentru tema anticoruptie nu va fac oricum parte din cercul lor de interes. Ca atare, PSD voteaza anti-DNA. Intre a sacrifica pesedistii penali si a destabiliza structura partidului, de o parte, si a castiga 2-3 procente in plus la vot de la indecisi, de cealalta, este evident in ce sens merge socoteala social democratilor. Dreptate pana la capat se traduce acum in viziunea lui Ponta in "dreptate putem sa facem doar noi, dar doar dupa ce vom castiga toata puterea".

E oferta lui Traian Basescu din 2004, rasturnata, in oglinda. Ceea ce era "sistemul ticalosit" al lui Adrian Nastase e azi "regimul dictatorial al lui Basescu" pentru PSD. Diferenta e ca programul lui Traian Basescu a avut succes la Bruxelles si Washington, in timp ce Ponta inca isi cauta punctele de sprijin extern.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta PSD procurori Basescu , #PSD