ProRomania si ALDE au anuntat cum voteaza la motiune. Tariceanu: Veti avea spectacol!

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 16:38 9669 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Liderul ProRomania, Victor Ponta, a transmis, luni, ca parlamentarii formatiunii sale vor vota motiunea de cenzura. Si Calin Popescu Tariceanu a informat ca ALDE a decis sa voteze la vedere in favoarea motiunii.

"Motiunea am semnat-o. Am depus de saptamana trecuta semnaturile. Am spus foarte clar ca o votam. Nu stiu cine avea dubii. Am asteptat ca Dancila sa vina in Parlament. Am fi vrut sa avem un Guvern restructurat. Nu a venit. A fugit din tara acum, cu toata lumea.

Neavand Guvern...stiti ca nici azi nu avem ministru de Interne. In fiecare zi auzim de o noua crima. Nu avem ministru educatiei. Nu avem ministru al Energiei", a spus Ponta, luni, la Parlament.

Si Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE a decis sa voteze, la vedere, in favoarea motiunii de cenzura.

"O serie de parlamentari mi-au spus ca inainte de aceasta sedinta ca ei sunt hotarati sa voteze motiunea, corect democratic a fost sa avem aceasta discutie in forul statutar care a hotarat cu majoritate de voturi, o singura abtinere, votarea motiunii de cenzura. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru ca unii sunt inca pe drum de la aeroport si isi vor pune imediat ce ajung semnaturile", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax.

"Am decis sa votam in favoarea unei motiunii impotriva unor actiuni ale premierului si Guvernului care ne duce cu gandul la tari de lumea a treia, mi se pare absolut regretabil. Am avut discutii cu fosti colegi de coalitie", a completat Tariceanu.

Intrebat cum vor vota alesii ALDE, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "La vedere, asa ca veti avea spectacol".

Precizam ca si presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat, luni, ca toti senatorii si deputatii PMP au semnat motiunea de cenzura, el precizand ca sustinerea pentru viitorul guvern este conditionata de infiintarea unui minister pentru Relatia cu Republica Moldova.

Vezi si UDMR e nemultumit: Motiunea de cenzura a fost intarziata 3 saptamani, cand e prima sansa sa cada Guvernul

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii