Program de panica in PSD (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 24 Mai 2013, ora 12:12
4644 citiri
Program de panica in PSD (Opinii)

Exista doua mari necunoscute in viitorul apropiat care dau frisoane parintilor fondatori ai USL: regionalizarea si revizuirea Constitutiei.

Daca in doar patru luni am avut cateva reprize de incaierare zdravana intre cele doua mari partide, de la ultima ajungandu-se practic la scindare, nu e greu sa ne imaginam ce se va intampla in cele doua teste esentiale care urmeaza.

Patronand un USL ce abia mai respira, Ponta si Antonescu sunt astazi mai straini ca niciodata unul fata de celalalt. S

ageti si acuzatii de tradare, mai mult sau mai putin voalate, zboara dintr-o parte a USL in cealalta la liber. Si nici macar nu au inceput discutiile pe impartirea regiunilor. Ca sa nu mai vorbim despre modificarile pe care comisia condusa de Antonescu le va aduce Constitutiei, dintre care unele ii irita deja pe social democrati.

Din nou, e nevoie de extrem de putina imaginatie pentru a intelege ce ne asteapta in urmatoarele luni, cand vor incepe discutiile, negocierile si dezbaterile in Parlament asupra celor doua mari proiecte ale USL.

Atunci lucrurile se vor clarifica rapid, iar USL nu va ramane in picioare decat daca acest lucru va fi dorit de aceiasi oameni ca si pana acum si daca interesele lor vor coincide.

Si, in ciuda "tradarii" lui Ponta a primului si celui mai important punct de pe agenda Uniunii - Traian Basescu -, USL va ramane in picioare daca unitatea ei va aduce beneficiul cel mai mare.

Revenind la PSD si Victor Ponta, sa dam crezare teoriilor care spun ca tot mai multe voci il imping pe premier sa-i scoata pe liberali de la guvernare, pentru ca la anul sa isi anunte candidatul propriu la alegerile prezidentiale.

Sondajele inca extrem de favorabile lui Ponta si forta partidului sau renascut la putere ar putea inclina balanta in viitor, intrucat ar implini visul cel mai vechi al social democratilor: ocazia de a pune mana pe toata puterea - din Parlament pana la Cotroceni si inapoi.

Pentru asta, Ponta, dincolo de asigurarea unei noi majoritati in Parlament, sigure si stabile dupa trecerea liberalilor in Opozitie, mai trebuie sa indeplineasca si alte cateva conditii si provocari. In primul rand, obtinerea unor rezultate cat de cat notabile in cadrul guvernarii. Altfel, mai ales dupa pactul incheiat cu Traian Basescu, un esec al guvernarii va pune frana oricarei candidaturi si-ar putea dori sa sustina PSD la prezidentiale.

Pe langa acest neajuns, pozitionarea lui Ponta in continuarea politicilor de austeritate impuse Romaniei de catre Boc si Basescu, figura palida facuta la primul Consiliu European la care a participat cu ingaduinta presedintelui, nu il avantajeaza deloc mai mult pe premier, daca s-ar gandi serios sa intre in cursa pentru Cotroceni.

Pe langa astea, masurile economice impuse de Ponta au ramas fara niciun rezultat. In realitate, viata devine si mai grea, iar saracia creste odata cu facturile si preturile produselor.

In aceste conditii, s-ar putea ca dorinta cea mai mare a lui Victor Ponta sa fie pastrareea liberalilor la guvernare si sustinerea lui Antonescu la prezidentiale.

Altfel, scaderea nivelului de trai, lipsa perspectivelor si solutiile anticriza de inspiratie germana - toate sunt mai degraba bolovani la gatul premierului decat pretexte care sa-l propulseze catre Cotroceni.

Asa, premierului nu-i ramane decat sansa unui Crin Antonescu, iar liberalul nu are sanse decat in Opozitie. Practic, asta se intampla deja.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#USL candidat prezidentiale, #USL impartire regiuni, #usl modificare constitutie, #PSD Ponta incredere , #Crin Antonescu
Comentarii
C
Cronos
rank 3
"Program de panica in PSD" - Felcitari PSD!! Ar fi primul program
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
@info:deci accepti hotia!da reduci numarul de hoti!ramin hotii buni!