Procurorul general il apara pe Ponta, dupa ce acesta a spus ca Nastase e condamnat politic

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 15:45
7056 citiri
Procurorul general il apara pe Ponta, dupa ce acesta a spus ca Nastase e condamnat politic
Foto: Romania Tv

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, s-a pronuntat cu privire la declaratiile prim-ministrului Victor Ponta despre condamnarea la inchisoare a fostului premier Adrian Nastase, liderul PSD spunand decizia este una motivata politic.

Procurorul general a explicat ca afirmatiile presedintelui PSD fac parte din strategia obisnuita a unui politician.

"Nici in ceea ce ma priveste, nici in ceea ce ii priveste pe alti colegi, eu unul nu ma simt afectat, nu ma simt amenintat in vreun fel, eu imi cunosc capacitatile, cunosc dispozitiile legale care ma protejeaza ca magistrat. Sunt politicieni si fiecare politician are, zic eu, strategia lui", a sustinut Tiberiu Nitu, citat de Digi 24.

Declaratiile lui Ponta despre condamnarea lui Nastase ajung la Inspectia Judiciara

Procurorul-sef al Parchetului de pe langa ICCJ este membru de drept al CSM, insa a lipsit de la sedinta procurorilor cand toti membrii Consiliului au votat sesizarea Inspectiei Judiciare in legatura cu declaratiile lui Ponta despre condamnarea lui Nastase.

CSM a decis, insa, pe 7 ianuarie, sesizarea Inspectiei Judiciare, dupa ce, in seara anterioara, fostul prim-ministru a fost condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul "Zambaccian", iar actualul premier a catalogat decizia drept o condamnare politica.

CSM a ajuns la concluzia ca declaratiile lui Victor Ponta ating independenta justitiei, insa Inspectia Judiciara nu a transmis inca un punct de vedere in legatura cu acest caz.

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

"Adrian Nastase e un condamnat politic, pentru ca, incepand cu anul 2005 a fost principala tinta a presedintelui Basescu si a oamenilor sai, Morar si ceilalti. (...) E o victima a regimului Basescu", a afirmat Victor Ponta.

Totodata, presedintele PSD a spus ca sentinta data in dosarul "Zambaccian" reprezinta "o nedreptate", acuzand in acelasi timp "regimul lui Traian Basescu".

Premierul a acuzat si faptul ca, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar sau fostul sef al CNAS Lucian Duta, Traian Basescu "nu ii atinge in niciun fel, ci doar pe adversarii lui politici": "E o declaratie riscanta, dar va spun adevarul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#procuror general declaratii Ponta Nastase, #Ponta Nastase condamnat politic, #Ponta declaratii Nastase, #Inspectie Judiciara sesizata Ponta, #Ponta Nastase Inspectia Judiciara , #premier