Presedintele PSD Satu Mare, anchetat de DNA dupa amenintarea colegilor: Sunt mandru ca sunt roman

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 16:55
6807 citiri
Presedintele PSD Satu Mare, anchetat de DNA dupa amenintarea colegilor: Sunt mandru ca sunt roman
Foto: Satmareanul

Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu pentru demararea unei anchete in cazul presedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, dupa ce acesta a fost inregistrat amenintandu-si colegii de partid, daca Victor Ponta nu castiga prezidentialele in acest judet.

Procurorii DNA verifica astfel daca Govor si-a folosit functia politica, in discutiile cu colegii sai, informeaza Digi 24.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD - Popi, preotese, profesori sau postasi amenintati: Stati si muriti, asta e viata!

"Am inregistrat la noi in sedinta o convorbire. A avut loc o convorbire. A fost o sedinta de partid, ca in familie. Am facut o discutie de partid, atat consider eu si nimic mai mult.

(...) Si m-am atins eu de banii statului? A venit cineva sa reclame ca n-a primit bani de la buget? Acum discutam... e o discutie. S-au luat masuri impotriva cuiva? Nu si-a produs efectul discutia.

Daca am o discutie cu colegii mei... a fost o discutie de partid. N-au avut nicio reactie, n-am lovit pe nimeni in cap.

Institutiile statului au dreptul sa faca ceea ce cred de cuviinta", a spus Mircea Govor, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune.

Govor: Sunt mandru ca sunt roman. Daca nu suntem lasati sa facem campanie, nu facem

Acesta a subliniat ca nu vrea sa fie multumiti "cei de la Bucuresti" de rezultatul obtinut de Victor Ponta la alegerilor prezidentiale din judet, ci vrea ca el sa fie multumit.

"Am avut mai putin cu 0,6 la suta decat contracandidatul. Victor Ponta a iesit pe locul 2, dar eu am vrut sa castigam.

Nu trebuie sa raportez la nimeni si nu ma ia nimeni la intrebari. Sunt mandru ca sunt roman si eu asa consider ca e normal sa apar demnitatea mea, ca roman. Vom munci, daca voi fi lasat sa muncesc.

Vorbim despre membri de partid. Cei care sunt membri de partid muncesc pentru partid. Cei care nu vor, pot sa se retraga si sa nu mai faca nimic.

(...) Toata lumea exagereaza pentru ca nu se vrea sa facem campanie electorala. Daca nu suntem lasati, nu facem. E un drept al nostru, al partidelor. (...) Ii dam afara din partid. Le-am zis, pot sa plece. (...) Ca am vorbit cu directorii de scoli sau de deconcentrate de bani mi se pare exagerat", a mai precizat Mircea Govor.

DNA il acuza ca ar fi amenintat primarii sa aduca voturi pentru Victor Ponta.

Presedintele PSD Satu Mare a fost intrebat, in interventia telefonica, daca sefa de la DSP din judet este membru de partid. "Nu stiu, este bolnava", a raspuns acesta.

"Nu am evidenta membrilor de partid pe fiecare in parte. Eu o sa merg la orice institutie a statului sa dau orice explicatii. Este o satisfactie la noi in Romania, in ultimii ani, cand cineva te ancheteaza pentru ceva", a mai spus Govor.

Despre indemnul preotului pentru votarea lui Ponta: A facut bine, unde e greseala?

De asemenea, despre faptul ca un preot duhovnic al unei manastiri din judet i-a indemnat pe credinciosii veniti sa asiste duminica la predica sa il voteze pe Victor Ponta presedinte al Romaniei, presedintele PSD Satu Mare nu vede nimic gresit in acest lucru.

"A facut bine. Eu n-am rugat pe nimeni, am spus la biserica. (...) Eu intru in biserica ortodoxa, unde sunt preoti ortodocsi, care slujesc Biserica Ortodoxa. Si ce era sa zic? Suntem o familie de ortodocsi. Trebuie sa ne fie rusine ca suntem ortodocsi? Daca locuim in Ardeal, trebuie sa ne fie rusine ca suntem ortodocsi?

In campanie electorala, am dreptul sa indemn electoratul sa votez cu Victor Ponta. (...) Si ce-am spus, nu vad unde e greseala?", a mai afirmat Mircea Govor.

Preot, in biserica: Votati Victor Ponta! Amin!

ACL, plangere penala impotriva lui Mircea Govor

Potrivit Mediafax, prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul, a anuntat ca ACL a depus plangere penala impotriva liderului PSD Satu Mare si a cerut demiterea acestuia de catre presedintele PSD, Victor Ponta: "Altfel, Ponta gireaza actiunile mafiote si ramane capul mafiei PSD locale. Abuzul de serviziu, santajul, instigarea, lista lunga de infractiuni electorale savarsite de presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, e un caz exemplar despre ce face PSD la nivel local".

Ce le spunea Govor membrilor PSD Satu Mare: Stati si muriti, asta e viata!

"Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul - zero, cand se impart... (neinteligibil) zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic.

Stati si muriti, asta e viata. Deja nu se mai poate. Trebuie sa ma duc eu sa ma milogesc ca un prost si sa pun o groaza in joc? Pentru ce? Ca sa vin aici sa ce? Sa ma fac de ras.

(...) Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic, directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa. S-a-ncheiat.

(...) Si inca ceva, la toti popii daca pierdem toate preotesele le dau afara din tot, la revedere. Le-am si spus. Toti au venit la mine sa le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleaca acasa. Mearga la mama dracului, nu ma intereseaza.

(...) Deci am nevoie decat de cei cu care pot face treaba, restul valea. Pleaca la mama dracului toti, n-am nevoie de niciunul. Si Dan Secelean (?), eu iti spun ultima data, daca eu te chem la sedinta si nu vii ca esti la domnul primar, eu ma duc la domnul prim-ministru. Fara nicio ezitare, o sa fii dat afara. Sa fii dat afara! Eu te-am pus director acolo, bai! Si nu tu imi comanzi mie! (a dat cu pumnul in masa - n.red.) Ai fost numit politic, n-ai fost numit de Voica, pentru ca el aici nu face legea in municipiul Satu Mare! Ca m-am saturat", sunt cateva dintre afirmatiile facute de presedintele PSD Satu Mare intr-o sedinta din 4 noiembrie a organizatiei sale.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Mircea Govor anchetat DNA, #inregistrare sedinta PSD Satu Mare, #Victor Ponta inregistrare sedinta PSD, #Victor Ponta alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014