Premierul de la Chisinau il incurajeaza pe Victor Ponta: Viata merge inainte

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 07:45
2986 citiri
Premierul de la Chisinau il incurajeaza pe Victor Ponta: Viata merge inainte
Foto: Facebook/Iurie Leanca

Premierul de la Chisinau, Iurie Leanca, i-a transmis felicitari si i-a urat succes lui Klaus Iohannis in urma alegerii sale in functia de presedinte al Romaniei si, in acelasi timp, a tinut sa-i multumeasca lui Victor Ponta, pe care l-a sustinut in alegerile prezidentiale, pentru ceea ce a facut pentru Republica Moldova.

"I-am transmis felicitari (presedintelui ales al Romaniei - n.red.). I-am dorit succes. Am felicitat si cetatenii romani pentru ca au participat atat de activ in alegeri, demonstrand o atitudine civica exemplara. Am mentionat ca avem o agenda plina.

Am reusit pana acum sa lansam mai multe proiecte comune care trebuie finalizate, astfel incat, atat el, cat si urmatoarea guvernare care va veni la Chisinau, sa le poata duce la bun sfarsit: atat proiectele ce tin de interconexiunea energetica, cat si cele ce tin de constructia de poduri peste Prut, de proiecte educationale, investitii in economie", a afirmat Iurie Leanca intr-un interviu pentru Ziarul de Garda.

Presedintele R. Moldova saluta victoria lui Iohannis. Ce spune de Ponta

In acelasi interviu, Iurie Leanca a tinut sa-i multumeasca omologului sau roman Victor Ponta pentru tot ceea ce a facut pentru Republica Moldova, incercand sa-l si incurajeze dupa pierderea suferita in scrutinul de duminica. "I-am zis ca viata merge mai departe, desi alegerile sunt importante. E un baiat tanar", a declarat Leanca.

Legat de faptul ca a sustinut un candidat diferit de cel pe care l-a sprijinit formatiunea pe care o reprezinta (Partidul Liberal Democrat), premierul Iurie Leanca a argumentat ca in aceasta privinta a tinut cont de interesele Republicii Moldova.

"Atunci cand esti prim-ministru si nu esti si presedinte de partid, apar situatii in care nu ai neaparat un punct de vedere comun. Eu, bineinteles, sunt membru responsabil al partidului, dar, ca prim-ministru, am avut obiectivul sa ma axez si pe interesele nationale ale Republicii Moldova.

Iar acest interes, pe care l-as defini si ca pragmatism, nu doar prin prisma relatiilor de prietenie, m-a facut sa nu pot sa ignor atitudinea deosebita a lui Victor Ponta", a declarat Iurie Leanca in acelasi interviu pentru Ziarul de Garda de la Chisinau.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obtinut in Republica Moldova 78,59% din voturile exprimate, in timp ce Victor Ponta a fost creditat cu 21,41% din sufragii, precizeaza Unimedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#alegeri prezidentiale 2014, #Victor Ponta alegeri prezidentiale 2014, #rezultate Alegeri Prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014