Ponta: Votul lui Geoana la motiune, un pas spre reconciliere

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 22:42
4385 citiri
Ponta: Votul lui Geoana la motiune, un pas spre reconciliere
Foto: bzi.ro

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca apreciaza gestul lui Mircea Geoana de a vota motiunea de cenzura, fiind un pas spre reconciliere.

"A fost un pas spre un gen de reconciliere pe care ni-l dorim amandoi", a spus Ponta, la Antena 3.

In cursul zilei de duminica, intrebat daca Mircea Geoana revine in PSD dupa votul la motiune, Ponta a declarat ca are alte preocupari acum, dar ca apreciaza gestul fostului presedinte social-democrat.

"In acest moment, imi canalizez toate discutiile pe ideea formarii unui Guvern competent si cu sprijin politic. Daca ma intrebati strict de domnul Geoana, am apreciat si i-am multumit pentru faptul ca a votat motiunea de cenzura", a declarat Ponta.

E in interesul tuturor sa nu ajungem cu alegeri in noiembrie

Pe de alta parte, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca se va gasi varianta constitutionala pentru ca alegerile parlamentare sa nu fie amanate pana in noiembrie, dar a punctat ca, din cauza prevederilor constitutionale, scrutinul nu poate fi facut in septembrie.

"Optiunea mea personala din pacate este restrictionata de prevederile constitutionale. Am discutat in mai multe ocazii si cu alti juristi, nu cred ca doar opinia mea e mai importanta. Exista o prevedere in Constitutia Romaniei care ne incurca foarte tare, care spune ca in maximum 20 de zile de la data alegerilor trebuie convocat noul Parlament. Ori, daca le facem in septembrie si convocam la 20 de zile, fostul Parlament inca nu si-a incetat mandatul", a explicat Ponta, la Antena 3.

"Trebuie sa gasim solutia constitutionala, pentru ca eu cred ca este in interesul tuturor fortelor politice sa nu ajungem cu alegerile in noiembrie sau, doamne fereste, de Mos Nicolae. Asa ceva chiar cred ca nu-si doreste nimeni", a adaugat el.

"Nu mi s-a cerut niciun fel de negociere de catre cei de la UNPR sau UDMR"

Ponta a spus din nou ca guvernul pe care-l pregateste este unul al USL, iar cei de la UNPR si UDMR nu i-au cerut negocieri.

"Nu am avut ocazia si nu mi s-a cerut niciun fel de negociere de catre cei de la UNPR sau UDMR sau altcineva", a spus Ponta.

Guvernul va fi unul USL, a reiterat Ponta, eventual cu tehnocrati asumati de formatiunile membre USL. Premierul desemnat a admis insa ca mai are nevoie de 3 voturi pentru a-si trece Cabinetul prin Parlament, motiv pentru care va discuta cu formatiunile parlamentare, in primul rand cu grupul minoritatilor nationale. "Cu toti ceilalti voi discuta daca am ocazia, dar guvernul e al USL", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta premier, #Guvern Ponta, #Ponta Geoana vot motiune , #Mircea Geoana