Ponta: Vom vota pentru ridicarea imunitatilor. Dorim modernizarea legii sigurantei nationale

Luni, 09 Februarie 2015, ora 11:38
4841 citiri
Ponta: Vom vota pentru ridicarea imunitatilor. Dorim modernizarea legii sigurantei nationale
Foto: Digi24

Liderii coalitiei majoritare s-au intalnit, luni, in biroul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, printre subiectele discutate fiind ridicarea imunitatii parlamentare la solicitarea DNA, precum si legile care tin de siguranta nationala, a anuntat premierul Victor Ponta.

Presedintele PSD a declarat, la finalul intalnirii, ca si grupul PSD si grupul PLR-PC vor vota pentru solicitarile DNA de urmarire penala si arestare a Elenei Udrea.

Zi decisiva pentru Elena Udrea: Camera Deputatilor voteaza luni cererile de arestare

"Am mai discutat despre reprezentarea si mandatul pe care il au colegii in comisia de revizuire a Constitutiei si in cea privind legile electorale", a adaugat Ponta.

De asemenea, premierul a spus ca i-a informat pe colegii din coalitia de guvernare despre stadiul negocierilor cu FMI si rezultatele economice obtinute.

"Ne dorim relansarea discutiilor pe tema legii sigurantei nationale", a mai anuntat Victor Ponta, explicand ca este nevoie de "modernizarea legii" in actualul context geopolitic.

"Avem in vedere principiul. Si (in cazul - n.red.) SRI si SIE, normele legislative sunt foarte vechi, din anii '90. Intre timp Romania a intrat in NATO, au loc transformari importante", a completat Victor Ponta, exprimandu-si speranta ca deciziile vor fi luate prin "dialog intre cei de la guvernare, cei din opozitie".

Victor Ponta a subliniat ca legislatia trebuie imbunatatita in acest domeniu atat in sensul garantarii drepturilor si libertatilor fundamentale, dar si pentru ca Romania sa aiba "institutii puternice".

Intrebat de jurnalisti, Victor Ponta nu a dorit sa comenteze posibila schimbare a lui Calin Popescu Tariceanu de la Senat, dorita de PNL.

"Asta cu schimbarea majoritatii e preocuparea celor de la PNL, preocupoarea noastra e cum guvernam bine (...) Cei de la PNL se ocupa de cumparat parlamentari", a declarat presedintele PSD.

In ceea ce priveste nominalizarea pe care PSD trebuie sa o faca la Curtea Constitutionala dupa demisia lui Toni Grebla, Victor Ponta a declarat ca se asteapta declansarea procedurii oficiale, precizand ca nu are in vedere un parlamentar.

Iohannis vrea noi discutii pe Legea Big Brother: Sa gasim echilibru intre prevenirea terorismului si libertate (Video)

"Imediat ce se declansareaza procedura vom propune o persoana care sper sa intruneasca votul intregului Senat si sa avem si la CCR componenta completa (...) Am spus nu va fi un membru al Parlamentului ca sa mai stric stirile pe surse care in fiecare zi va dau nume care nu sunt adevarate", a mai declarat Victor Ponta.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta vot imunitate Udrea, #Ponta legi siguranta nationala, #Ponta Grebla demisie CCR , #presedinte PSD
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
C
Cronos
rank 3
Sa intelegem ca intre timp s-au musamalizat dosarele socrului