Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub pretul pietei. DIICOT si DNA vor elucida

Marti, 19 Iunie 2012, ora 12:44 3181 citiri

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, doua documente despre care a spus ca privesc exporturi de energie electrica sub pretul pietei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimandu-si convingerea ca DIICOT si DNA vor elucida acest caz.

Intrebat despre situatia de la Hidroelectrica, Ponta a precizat ca nu vrea sa vorbeasca foarte mult, pentru ca miercuri va fi luata o decizie a instantei pe aceasta tema.

"Insa nu as vrea nici sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de... aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau - avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010 - domnul... cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu notele... domnul Adriean Videanu. Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu - prin Cipru, in Piatra Neamt", a spus Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a facut aceasta declaratie in conferinta de presa pe care a sustinut-o pentru a raspunde acuzatiilor de plagiat.

Dupa ce l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de faptul ca incearca sa il santajeze cu dosarul de plagiat, Ponta a mentionat, in cadrul conferintei de presa, ca nu va ceda la acest tip de atac.

"Azi ne vedem mai departe de legile pe care le avem de adoptat, de ceea ce trebuie sa descoperim in continuare atat in ceea ce priveste contractele cu baietii destepti, cat si toate finantarile ilegale facute din bani publici pentru interesele presedintelui Basescu. Va fi o batalie dura, va fi o batalie destul de lunga, probabil pana in toamna, dar sunt pregatit pentru ea", a spus Ponta.

In urma cu o saptamana, democrat-liberalul Adriean Videanu a criticat "nivelul discursului" premierului Victor Ponta.

"Daca ar fi sa merg in logica domnului doctor Victor Ponta ar insemna ca nici macar Victor Ponta nu crede ce spune Victor Ponta in cazul Grajdan. Ce sa inteleg, ca Victor Ponta stia exact ce are de facut Grajdan in momentul in care l-a nominalizat? Asta e nivelul discursului lui Victor Ponta", a declarat Videanu.

Videanu a facut aceasta precizare ca replica la faptul ca premierul Victor Ponta a sustinut ca nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News