Ponta: USL nu exclude negocieri cu alte partide, cu exceptia PDL

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 21:08
1722 citiri
Ponta: USL nu exclude negocieri cu alte partide, cu exceptia PDL
Foto: Arhiva

Liderul social-democratilor, Victor Ponta, sustine ca obiectivul Uniunii Social Liberale ramane obtinerea majoritatii in Parlament la alegerile din acest an, dar in cazul in care va avea sub 50% USL va negocia cu alte partide, insa cu exceptia PDL.

"Eu imi doresc ca USL sa obtina in urma alegerilor mai mult de 50% din numarul de mandate in Parlament, pentru a putea guverna singuri. Ceea ce nu inseamna ca va fi guvern PSD, PNL sau PC, ci va fi guvern USL. Daca nu vom obtine peste 50%, vom fi obligati sa cautam un sprijin din alta parte.

Domnul senator Frunda a spus clar ce se va intampla in acesta caz: USL va obtine peste 50%, UDMR va fi in opozitie, iar daca va avea sub 50%, va trebui sa discute cu alti parteneri. Problema nu este daca USL va fi sau nu la guvernare, ci daca va guverna singura. Daca insa nu va putea guverna singura, va negocia cu alte partide, cu exceptia PDL", a spus Victor Ponta miercuri intr-o conferinta de presa la Arad.

Presedintele PSD si co-presedinte al USL a efectuat o vizita de lucru la Arad, insotit de vicepresedintii formatiunii Ecaterina Andronescu si Ilie Sarbu, unde s-a intalnit cu conducerile si cu membri ai celor trei formatiuni politice care alcatuiesc USL.

In acest context, Ponta a declarat ca in prezent "nimeni nu spune ca regimul Basescu poate fi schimbat de altcineva decat de USL".

"Alaturi de noi pot fi o multime de oameni care nu sunt neaparat membri ai USL: faptul ca la Bucuresti primarul general, dl. Oprescu, fara sa fie membru de partid, va candida si va fi alaturi de noi; ieri la Timisoara m-am intalnit cu primarul orasului, dl. Ciuhandu, ma voi intalni la Sibiu cu dl. Iohannis, care nu va fi niciodata membru al PSD, PNL sau PC.

Dar noi vorbim totusi de oamenii care vor sa faca ceva bun in aceasta tara, nu de Basescu sau de prietenii lui (...). Nu exista decat doua variante: ori raman cu Basescu, Boc si cu PDL, ori merg cu Antonescu, Ponta si cu USL", a afirmat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta USL negocieri, #Ponta PDL, #Ponta Basescu, #Ponta USL mahoritate Parlament , #presedinte PSD