Ponta: Ungureanu mi-a spus ca ar schimba-o pe Anastase, dar nu are cum

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 13:52
4894 citiri
Ponta: Ungureanu mi-a spus ca ar schimba-o pe Anastase, dar nu are cum
Foto: TVR Info

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu i-a spus la telefon, marti seara, ca ar vrea sa o schimbe pe Roberta Anastase din fruntea Camerei Deputatilor, dar ca nu are cum.

"Premierul Mihai Razvan Ungureanu a spus aseara (marti seara - n .red.) ca avem dreptate, dar ca 'nu putem sa o schimbam pe Roberta Anastase'. Cum e cand ai dreptate si nu se poate? Am crezut ca daca avem dreptate, se poate. Domnul Ungureanu mi-a zis la telefon ca nu poate sa o schimbe pe Roberta Anastase, desi ar vrea", a afirmat liderul social democrat, intr-o conferinta de presa, miercuri.

El a mai spus ca doar "un alt domn" poate schimba presedintele Camerei Deputatilor.

"Doar domnul Emil Boc poate sa o schimbe pe Anastase. De fapt, nu domnul Boc, un alt domn, nu spun", a completat presedintele PSD.

Unii cu Steaua, altii cu Dinamo

Totodata, Victor Ponta a mentionat ca nu este coleg de generatie cu Mihai Razvan Ungureanu "nici macar biologic", asa cum a fost catalogat.

"Nu sunt coleg de generatie cu domnul Mihai Razvan Ungureanu. El este cu doamna Anastase, cu domnul Emil Boc sau cu doamna Udrea. Eu sunt in generatie cu Crin Antonescu si cu Daniel Constantin. Unii sunt cu Steaua, altii cu Dinamo", a tinut sa precizeze presedintele PSD.

El a mai spus ca este problema lui Mihai Razvan Ungureanu "daca se simte bine in acea tabara cu doamna Anastase si cu doamna Udrea si cu Traian Basescu antrenor".

Dialog doar cu cei care pot

Presedintele PSD a precizat ca este nevoie de un dialog politic "cu cei care pot" si ca nimeni de la putere nu a spus ca cele patru puncte prezentate de USDL nu ar fi corecte, dar ca nu s-a reusit un dialog cu Opozitia.

"Are dreptate Crin - ne vedem cu cei care pot sa decida, nu ne vedem cu cei care vin sa ne spuna ca ei nu pot. Ideea unui dialog este de a ajunge la o concluzie. Daca vin domnul Boc, domnul Ungureanu, domnul Kelemen si spun ca 'noi nu putem sa facem nimic pentru ca nu ne lasa domnul Basescu', atunci de ce mai vin?", a completat Victor Ponta.

Acesta a zis ca "poate ca este bine sa se fure in continuare voturile in Parlament, eu zic ca nu este bine. Nimeni nu a zis ca 'nu aveti dreptate', toti dau din umeri 'domne, nu vrea...', stiti dumneavoasta cine nu vrea", a conchis liderul PSD.

Discutii cu premierul pe seama problemei energiei

Victor Ponta a tinut sa aminteasca si despre raportul cerut de USL asupra problemei energiei despre care premierul l-a anuntat ca va vorbi.

"Domnul Ungureanu m-a sunat si mi-a zis ca va veni cu acest proiect. Si i-am spus ca fara dazbatere publica nu va avea sustinere din partea noastra", a subliniat co-presedintele USL.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a dezvaluit, marti seara, ca l-a sunat din nou pe presedintele PSD, Victor Ponta, in dupa-amiaza aceleiasi zile, discutand despre intoarcerea Opozitiei in Parlament, referindu-se la pachetul de energie.

Ungureanu dezvaluie ca a vorbit marti la telefon cu Ponta

Seful Guvernului a spus ca nu l-a sunat si pe celalalt co-presedinte al USL, Crin Antonescu, motivand ca nu a avut timp, dar ca il va suna.

"Acest dialog exista. Ma va ierta domnul presedinte Ponta - noi ne-am auzit la telefon si in aceasta dupa-amiaza. E vorba de nevoia de a ne intalni pentru a discuta prioritatile legislative necesare. E vorba de pachetul pe energie. Mi se pare corect politic, dar si democratic (...) N-am apucat sa-l sun (pe Crin Antonescu -n.red), dar il voi suna si pe domnia sa, evident", a spus Ungureanu.

Totodata, presedintele PSD crede ca Mihai Razvan Ungureanu nu a facut pachetul legislativ al acestui proiect, "pentru ca este de abia de o luna in functie".

"Daca au facut cei dinainte, sunt tot cei care au semnat contractele cu baietii destepti, cei care au fraudat societatile de stat", amintindu-i pe fostii ministri ai Economiei, Ion Ariton si Adriean Videanu.

Liderul social democrat a mai declarat ca nu il va critica pe Mihai Razvan Ungureanu si ca il va saluta "daca in sfarsit ii opreste din furat" si ca nu trebuie facuta "facultate maghiarilor".

"A zis ca nu le face facultate maghiarilor prin Hotarare de Guvern, sper sa nu se razgandeasca. Daca nu le face facultate, este foarte bine", a intarit Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Victor Ponta discutii Mihai Razvan Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu schimbare Anastase, #Roberta Anastase Camera Deputatilor , #presedinte PSD