Ponta, ultimul mesaj inainte de sedinta decisiva din PNL: Ce le-a transmis liberalilor (Video)

Marti, 25 Februarie 2014, ora 17:59
3653 citiri
Ponta, ultimul mesaj inainte de sedinta decisiva din PNL: Ce le-a transmis liberalilor (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a facut, marti, un ultim apel de pace in USL catre partenerii liberali, cu o ora si jumatate inainte de Delagatia Permanenta a PNL, in care sunt sanse mari sa se decida iesirea de la guvernare.

"In calitate de sef al Guvernului, investit prin votul majoritatii USL, care a primit votul de incredere si speranta al majoritatii populatiei, este de datoria mea sa fac un apel inainte de Delegatia Permanenta catre partenerii liberali, un apel de a salva USL, de a continua sa guvernam impreuna si sa ducem la indeplinire obiectivele noastre", a precizat Ponta intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Victoria.

Ultimele ore ale USL: Antonescu ameninta, PSD pregateste terenul noului Guvern - LIVE

Liderul PSD a mai spus ca ii roaga pe liberali sa renunte la orgolii personale si sa isi aminteasca de perioada in care au avut curajul ca, din Opozitie, sa construiasca un proiect politic curajos impotriva presedintelui Traian Basescu.

"Fac acest apel catre cei alaturi de care, in Opozitie, in conditiile extrem de dificile ale regimului lui Traian Basescu, am avut curajul, viziunea si capacitatea de a lasa de-o parte orgoliul, interesul personal sau de partid, pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice", a afirmat prim-ministrul.

El a adaugat ca isi doreste in continuare ca USL sa ramana unita si sa lupte impotriva lui Traian Basescu, mentionand ca posibila decizie a PNL de a se retrage ar fi una gresita.

Bursa zvonurilor: Cum ar putea arata urmatorul Guvern

Ponta, dispus sa accepte ministrii PNL, dar nu si vicele pe care il vor liberalii

De asemenea, Victor Ponta a asigurat ca va avea "mana intinsa" catre PNL pana in ultimul moment si a subliniat, din nou, ca este dispus sa accepte ministrii propusi de PNL, asa cum au fost stabiliti de comun acord. Totodata, el a mentionat ca Daniel Constantin a renuntat la functia de vicepremier.

"Am disponibilitatea totala de a discuta, pana in ultimul moment, tot ce poate fi identificata ca o solutie pentru continuarea USL. Da, vreau sa ii numesc in functie pe toti cei care au fost propusi de PNL pentru functiile pe care le-am stabilit impreuna, da, imi doresc sa lucrez cu Klaus Iohannis. Daniel Constantin a renuntat la solicitarea de a fi vicepremier.

Propaganda lui Traian Basescu e doar o propaganda in fata careia am rezistat de fiecare data si avem proiecte esentiale pe care trebuie sa le continuam, descentralizarea, revizuirea Constitutiei. Cred ca ne vom putea face datoria in masura in care ramanem impreuna, iar orice se decide azi, maine, mana mea ramane intinsa", a conchis presedintele PSD.

Criza din USL Constantin si Pambuccian, intalnire cu Ponta la Guvern

Declaratiile premierului vin in contextul in care Delegatia Permanenta a PNL, care va avea loc incepand cu ora 19.00, s-ar putea finaliza cu decizia liberalilor de a iesi de la guvernare, situatie in care USL se va rupe, iar Victor Ponta va fi nevoit sa formeze un nou Guvern. Potrivit unor informatii aparute marti pe surse, USD ar negocia cu UDMR structura noului Executiv.

Desi prim-ministrul a sustinut, si luni seara, ca isi doreste continuarea USL, Crin Antonescu pare tot mai convins ca PNL nu mai poate continua in aceasta forma. De aceeasi parere sunt si liderii liberali din teritoriu, care incurajeaza retragerea ministrilor din Guvern.

Antonescu: Vom pune capat ipocriziei lui Ponta. In cateva ore vom sti cine e la Putere, cine in Opozitie

Liderii liberali sustin retragerea ministrilor: PNL nu sta in genunchi pentru a ramane la guvernare

Tensiunile politice din ultimele saptamani au fost declansate de refuzul premierului de a accepta propunerile ministeriale ale PNL, care a cerut, printre altele, posturile de ministrul de Interne si vicepremier pentru Klaus Iohannis. Ponta a replicat ca aceasta functie nu exista si a propus restructurarea Guvernului, cu presedintele PC Daniel Constantin pe post de vicepremier.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta USL, #Victor Ponta rupere USL, #Victor Ponta PNL, #rupere USL , #premier