Ponta sustine ca Basescu i-a spus direct: Cei care l-am suspendat trebuie sa platim!

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 07:30 3949 citiri

Premierul Victor Ponta afirma ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca "va plati" pentru ca l-a suspendat, dar ca nici el si nici Liviu Dragnea nu se tem de aceste amenintari, continuand sa spuna ca nu poate fi anchetat cineva pentru ca a votat la referendum "oricat s-ar trece printr-un MCV".

El a raspuns astfel la solicitarea de a detalia cand anume i-a spus presedintele Traian Basescu ca "va plati" pentru ca l-a suspendat.

Liviu Dragnea, trimis in judecata

"Mi-a spus-o si direct, la una dintre discutii, dar cred ca a spus-o si la televizor de mai multe ori, amenintator: Cei care l-am suspendat trebuie sa platim!", a spus Ponta la Antena 3.

Dragnea: Sunt nevinovat, ma "iubeste" foarte mult Basescu. Nu demisionez din Guvern

Premierul a adaugat insa ca nici el si nici Liviu Dragnea nu se tem de aceste amenintari.

"Aberatia asta ca, pentru ca am votat la referendum trebuie sa fim anchetati, e un lucru care, oricat s-ar trece printr-un MCV sau s-ar supara cineva, eu o sa-l sustin in continuare. Cred ca este o solutie total gresita, care pune in pericol fundamentul democratiei", a adaugat Ponta.

Ce legi a incalcat Dragnea la referendum: SMS-uri din dosar

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot, care sa garanteze validarea scrutinului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este "o greseala" mentinerea lui Liviu Dragnea in Guvern, el apreciind ca USL nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun, politicul fiind "o frina in calea evolutiei Romaniei spre Schengen".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News