Ponta, sub control judiciar. Reactii: De ce sa dai 200.000 euro pentru un loc eligibil, cand in 4 ani castigi 50.000

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 14:57
6723 citiri
Ponta, sub control judiciar. Reactii: De ce sa dai 200.000 euro pentru un loc eligibil, cand in 4 ani castigi 50.000
Foto: Facebook/Victor Ponta

Numerosi politicieni au reactionat, marti, dupa ce fostul presedinte al PSD si fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de DNA intr-un nou dosar.

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a sustinut ca o persoana care are 200.000 de euro nu are niciun motiv sa ii dea mita pentru un loc eligibil la alegeri, avand in vedere ca in patru ani de mandat un parlamentar castiga maximum 50.000 de euro.

"E o supozitie ceea ce spuneti dvs. Probabil ca ati luat dintr-un comunicat sau din anumite informatii. Nu a existat, nu exista si nu va exista o astfel de practica, cel putin la PSD. Astept si eu sa se desfasoare ancheta (...) Pentru ce se pot da banii astia? Dumneavoastra stiti foarte bine ca indemnizatia unui deputat e de 1.000 si ceva de euro. Nu se justitica.

Daca ai acesti bani (200.000 de euro - n.red.) atat timp cat imunitate nu ai, pentru ce sa dai 200.000 de euro cand in urma a patru ani de mandat iei 50.000?! Colegele dumneavoastra din presa au de multe ori salarii sau indemnizatii mai mari decat are un parlamentar. Nu se justifica. Si aceasta cu influenta sau posibilitatea de a avea o anumita pozitie e total gresita", a spus Iordache, la Palatul Parlamentului, transmite News.ro.

Senatorul PSD Serban Nicolae sustine ca in acest caz s-au intrecut niste limite si ca DNA a inceput campania electorala inaintea partidelor.

"Sunt cat se poate de surprins. Vizita unui personaj ca Tony Blair se face cat se poate de natural. Exista costuri sau taxe care se platesc. (...) Mi se pare ca este dincolo de limita. De multe ori s-a trecut deja de aceste limite. (...) Se pare ca DNA a inceput campania electorala ceva mai devreme decat partidele politice. (...)

Lucrurile merg pana in zona aberantului, daca Blair a primit bani ca sa fie prezent la o conferinta in Romania este o suma evidentiata fiscal, impozitata, care se regaseste in evidentele fiscale din Romania si din Marea Britanie. E aberant ca din orice exista un rofit ilegitib facut de un politician", a declarat senatorul PSD Serban Nicolae la Antena 3.

Actualul purtator de cuvant al PRU si fost purtator de cuvant in Guvernul Victor Ponta a reactionat si el pe o retea de socializare dupa masura impusa de DNA.

"Politia politica in plina desfasurare. Ce va mai place sa va mai luati tara inapoi. Democratia, o vorba de dinsii inventata: ( ", a scris acesta.

Nicusor Dan: Ponta a reusit performanta sa-l implice pe Tony Blair intr-un dosar de coruptie

Nicusor Dan sustine ca noul dosar al lui Ponta "demonstreaza cu probe ceea ce stiam toti, ca locurile in Parlament sunt practic vandute de vechile partide pe bani sau servicii".

Liderul USR a precizat ca fostul premier a dorit ca prin afisarea cu Tony Blair lumea sa il perceapa ca pe politicianul britanic.

"Ceea ce este remarcabil in acest caz deschis de DNA este faptul ca Victor Ponta a reusit performanta sa-l implice pe Tony Blair intr-un dosar de coruptie. PSD corupe tot ceea ce atinge", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Amintim ca Victor Ponta a fost pus timp de doua luni sub control judiciar de catre procurorii DNA. Acesta este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine - pentru el sau pentru altcineva - bani sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani.

Procurorii spun ca fostul premier ar fi luat 220.000 de euro pentru a organiza o vizita in Romania a unei "personalitati politice straine" despre care presa spune ca ar fi fostul premier britanic Tony Blair.

Citeste si reactia lui Victor Ponta dupa ce DNA l-a pus sub control judiciar

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta control judiciar, #DNA Ponta control judiciar, #Ponta control judiciar DNA Ploiesti , #DNA