Ponta: Stergerea penalitatilor de intarziere nu e amnistie. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 14:08
3602 citiri
Ponta: Stergerea penalitatilor de intarziere nu e amnistie. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva
Foto: Youtube/Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca Executivul nu face nicio amnistie. El a facut referire la masura ce prevede ca cei cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de stergerea penalitatilor de intarziere la plata daca indeplinesc cumulativ mai multe conditii, una dintre acestea fiind achitarea restantelor pana in martie 2016.

"Astazi avem pe ordinea de zi o facilitate pentru cei care isi platesc in totalitate, pana la ultimul leu, datoriile la stat. Platesc la zi obligatiile, pana in luna martie, iar atunci nu le mai luam acele penalitati in plus, cu care ii duceam in insolventa, la faliment si ajungeau sa nu mai plateasca nimic", a sustinut Victor Ponta.

Amnistie fiscala pentru toti rau-platnicii: Scopul chiar scuza mijloacele? Interviu

El a spus ca nu este o amnistie si ca nu intelege de ce termenul este folosit in acest caz, cu toate ca Guvernul nu da banii inapoi celor care au achitat datoriile si penalitatile.

"Nu scutim de niciun leu. Cei care au platit nu pierd nimic, dimpotriva, castiga faptul ca nu platesc dobanzi. Cei care insa au nevoie de un spijin si platesc absout tot pana la ultimul leu, pe aceia ii ajutam. Cei care nu platesc la zi sau nu platesc datoria integrala, nu beneficiaza. (...)

Nu amnistiem pe nimeni: daca isi plateste toata datoria pana la ultimul leut, nu ii mai luam penalitatea, ii luam doar o parte din dobanda. Cei cinstiti si corecti vor beneficia", a punctat Victor Ponta.

Masura se aplica atat firmelor, cat si persoanelor fizice.

Amnistie fiscala pentru toti rau-platnicii: Ce primesc contribuabilii model?

Guvernul pregateste stergerea penalitatilor pentru firmele cu datorii la buget

Amnistia fiscala, extinsa si la persoanele fizice: Vom scapa de penalitatile de intarziere?

Recompensarea celor corecti?

Ponta a spus, luni, ca masura a fost discutata cu Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri.

Potrivit premierului, proiectul ar aduce mai multi bani la buget decat prin impunerea unor penalitati.

"Nu scutim pe nimeni de plata taxelor si impozitelor. Toata lumea trebuie sa si le plateasca. Nu scutim de plata dobanzilor, ele se platesc. Vorbim, practic, de un stimulent. Eu cred ca vor fi foarte multe companii si persoane fizice care pot sa acceseze acest stimulent si anume: daca iti platesti de acum incolo, pana in martie, zi de zi, taxele la zi, daca platesti principalul, nu te mai pun sa mai platesti acele penalizari la penalizari. (...)

Cu penalizari la penalizari la penalizari, ajungem in faliment si, in loc sa am o firma care isi plateste toate datoriile la zi si dobanda, o sa am o firma in faliment", a explicat atunci premierul.

Ponta a adaugat ca se are in vedere si gasirea unui sistem de recompensare a bunilor platnici.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta amnistie fiscala, #Ponta stergere penalitati, #Ponta sterge penalitati , #premier