Ponta: SRS e un diversionist de meserie, il va tranzanctiona si pe Antonescu (Video)

Joi, 23 Mai 2013, ora 21:28
2953 citiri
Ponta: SRS e un diversionist de meserie, il va tranzanctiona si pe Antonescu (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a reluat, joi seara, subiectul scandalului care macina, in ultimele zile, USL-ul, apreciind ca senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu e un "diversionist de meserie" si il va trazanctiona si pe seful sau de partid, Crin Antonescu.

"SRS nu e un simplu senator, e un diversionist de meserie, cu asta se ocupa, cu spart aliante si bagat strambe in piata. Cu asta se ocupa si o face bine", a declarat Ponta, invitat la B1 TV.

Premierul a mai acuzat ca SRS "categoric nu actioneaza singur, e un grup de interese nemultumit ca am inchis robinete si o sa inchidem si in continuare".

Daca saptamana trecuta anunta ca USL se va rupe daca SRS nu va fi exclus din PNL, acum Victor Ponta si-a mai nuantat declaratiile, recunoscand ca "n-am facut un pas inainte, am ramas pe loc".

"Din semnalele primite de la PNL putem gasi modalitatile de a merge inainte ca USL. Sunt nemultumit in continuare ca s-au facut ca il sanctioneaza pe domnul Rosca, Crin Antonescu avea si el nemultumirile lui, important e ca vrem sa mergem inainte", a completat Ponta.

Ponta: Rosca Stanescu a rupt si alianta D.A

Desi Crin Antonescu anunta, la inceputul acestei saptamani, ca protocolul USL nu trebuie schimbat, colegul sau de alianta, Victor Ponta, insista pe ideea modificarii acestui protocol.

"Nu insistati pe faptul ca ne contrazicem (cu Ponta - n. red.). Protocolul nu e suspendat. Sensul e al intaririi USL si nu al schimbarii a ceva fundamental din alianta. Eu nu vreau si cred ca nici Ponta sa schimbam ceva la temelia aliantei", declara, recent, Crin Antonescu.

Antonescu: Tin la Ponta cum tin la mine, PNL l-a adoptat

"Trebuie sa gasim in viitorul apropiat acele lucruri mult mai clare, sa updatam protocolul. Cazul SRS ne-a aratat ca e necesar sa schimbam protocolul. Cand ambele parti pornesc de la premisa ca vrem sa ne intelegem, nu sa ne certam, sunt convins ca o sa gasim o solutie", a mai declarat seful Guvernului.

Ponta a insistat ca nu vrea sa se rupa USL-ul, precizand ca pentru Guvern si pentru romani este "de 100 de ori mai bine sa ramana unita", insa a punctat ca PSD este cotat dublu in sondaje fata de PNL.

Propunerile lui Chiuariu sunt ale PNL-ului?

In alta ordine de idei, Ponta a comentat si propunerile de revizuire a Constitutiei venite din partea vicepresedintelui PNL, Tudor Chiuariu, care vrea ca presedintele sa nu mai ocupe nicio functie publica la incheierea mandatului.

"Nu imi e foarte clar daca propunerile domnului Chiuariu sunt cele ale PNL. Nu cred ca trebuie sa avem un presedinte decorativ, dar trebuie lamurite lucrurile intre presedinte si Parlament", a comentat Ponta.

Conflictul din USL a izbucnit dupa ce Sorin Rosca Stanescu a facut o serie de declaratii care l-au enervat pe Victor Ponta atat de tare incat premierul a lasat sa se inteleaga ca USL nu mai poate continua daca senatorul liberal recalcitrant nu este exclus din partid.

Crin Antonescu nu a raspuns favorabil ultimatumului, conflictul intrand "in adormire" odata cu plecarea premierului la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta SRS strambe, #Ponta atac SRS, #Ponta ruperere USL , #presedinte PSD