Ponta spune ca stie tot imnul Romaniei, dar se incurca la al doilea vers (Video)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 08:38 7793 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a vrut se demonstreze, joi seara, ca stie toate versurile imnului national, din care referirea la Traian a fost scoasa in trecut la mitingurile USL. Candidatul PSD la presedintie s-a incurcat insa chiar de la al doilea vers.

"Stiu toate versurile imnului", a declarat Ponta, invitat la Antena 3. El a facut referire la modul in care se canta "Desteapta-te, romane!" la meciuri, pe stadioane. Apoi, premierul a inceput sa intoneze.

"Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte / In care te-adancira barbarii tai tirani", a spus Ponta, in loc de "barbarii de tirani".

Ponta: Vreau sa fiu presedintele celor foarte multi care urmaresc Antena 3

Candidatul PSD la presedintie a fost prezent, joi seara, in platoul postului Antena 3, unde era invitat si Klaus Iohannis, care a decis sa mearga la o alta televiziune. Astfel, dezbaterea programata la postul fondat de Dan Voiculescu nu a avut loc.

Cam in aceeasi perioada a anului 2012, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, partea care include numele Traian a fost omisa din imnul national.

Lansarea USL: Traian, scos din nou din imnul Romaniei

"Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte / In care te-adancira barbarii de tirani!/ Acum ori niciodata, croieste-ti alta soarta/ La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani", au fost versurile cantate la eveniment.

La acestea s-au adaugat: "Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume/ Ca-n aste mani mai curge un sange de roman", dupa care imnul a fost intrerupt.

Au lipsit, astfel, ultimele doua versuri ale celei de-a doua strofe: "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com