Ponta spune ca Grindeanu a acceptat ca, in cazul in care CCR dadea unda verde, sa-l lase pe Dragnea premier

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 22:56 7102 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Seful Secretariatului General al Guvernului, Victor Ponta, a admis duminica seara ca Sorin Grindeanu a acceptat la inceput compromisurile impuse de Liviu Dragnea - ministri slabi si sa cedeze Palatul Victoria sefului PSD in cazul in care acesta ar fi avut castig de cauza la CCR in chestiunea legii care interzicea persoanelor condamnate penal sa conduca Executivul.

Ponta spune insa ca Grindeanu si-a dat seama dupa aceste aproape 6 luni ca guvernarea se face pentru tara, nu pentru seful de partid.

"Nu Grindeanu a vrut sa fie prim ministru. Prima data l-a refuzat pe Liviu Dragnea. Daca acest Guvern e atat de rau... greseala lui Grindeanu a constat in doua lucruri: a acceptat ministri care nu aveau pregatirea necesara. (...) Dragnea nu-l mai vrea pe Grindeanu pentru ca Grindeanu a inteles ca prima datorie ca premier nu e fata de seful de partid.

Si apoi Dragnea cand a zis acest guvern e de sase luni a mai zis un lucru: mergem la Curtea Constitutionala si imi da mie voie sa fiu prim ministru. Discutia a fost 'Pleci daca CCR ma lasa sa fiu premier si daca ma lasa Curtea sa fiu premier si nu ma lasa Iohannis il suspendam pe Iohannis", a povestit Ponta la Antena3.

Intrebat daca asta nu inseamna ca Grindeanu e un oportunist, Ponta a raspuns: "e un om opus deja ca si caracter dl Dragnea".

PSD a depus, duminica, intr-o sedinta speciala in Parlament, motiune de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Vezi AICI filmul unei zile de foc

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News