Ponta spune ca functionarea Guvernului este blocata: Trebuie venit chiar luni cu restructurarea in Parlament

Vineri, 30 August 2019, ora 15:55 5550 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, afirma ca, dupa ce Klaus Iohannis a semnat demisiile ministrilor ALDE, functionarea Guvernului este blocata si trebuie ca premierul sa vina chiar luni in Parlament pentru a cere votul pe restructurare.

"Din acest moment lucrurile sunt foarte clare: functionarea Guvernului Romaniei este complet BLOCATA! Am fost Prim Ministru, ministru in 2 guverne si secretar general al Guvernului - stiu exact despre ce vorbesc (lasati urechistii si parerologii care vin la tv) ", scrie Ponta pe pagina sa de Facebook.

El enumera si motivele pentru care activitatea guvernului este blocata:

" 1. Guvernul nu poate sa adopte nicio Ordonanta de urgenta fara avizul Ministrului Pentru Relatia cu Parlamentul (care de azi nu mai exista)

2. Guvernul nu poate sa adopte nicio Hotarare de Guvern in domeniul Mediu sau Energie, sau in alt domeniu care afecteaza insa si Energia si Mediu in lipsa avizului celor doi titulari ai portofoliilor guvernamentale

3. Guvernul nu poate sa sustina in fata Parlamentului niciun proiect de lege neavand Ministru pentru Relatia cu Parlamentul

4. Sedintele de Guvern nu pot sa aiba loc in absenta celor 3 ministri (sau a secretarilor de stat desemnati in mod expres de catre ministrii de resort) - ceea ce nu mai este posibil de azi

5. Cele 3 ministere nu mai pot sa plateasca facturile pentru cheltuieli curente, salarii si nici sa aprobe deciziile institutiilor si societatilor din subordine (mai ales la Energie si Mediu asta inseamna probleme de siguranta nationala)

6. Din 12 Septembrie si Ministerul de Interne ramane fara ministru si se afla in situatia de la punctul 5"

Vcitor Ponta spune ca, de aceea, premierul trebuie sa vina chiar luni cu restructurarea in Parlament.

"Guvern blocat intr-o perioada de criza inseamna prabusirea tarii in haos! Trebuie venit chiar luni in Parlament pentru a cere votul pentru restructurare - daca nu se obtine trebuie imediat demisia/demiterea intregului Guvern si investirea unuia nou!

In aceasta situatie de criza fara precedenta ne uitam cum "Femeia intre femei, Savantul de renume mondial, Mama natiunii .... " tovarasa .... scuze Doamna Dancila, insotita de bodyguarzii Mihai si Eugen si de baronii "mitici" se scalda linistiti in apele Marii Negre si vorbesc despre tradatori, agenturi straine si despre poporul care ii iubeste / ca Elena si Nicolae la Targoviste! Noi insa trebuie sa facem mai mult - si mai repede!", incheie Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care ia act de demisiile ministrilor ALDE - Gratiela Gavrilescu, Anton Anton si Viorel Ilie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News