Ponta: Sova e ignorant, nu antisemit, ca multi alti romani

Marti, 03 August 2021, ora 00:587628 citiri
Ponta: Sova e ignorant, nu antisemit, ca multi alti romani
Foto:Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca fostul purtator de cuvant al partidului, Dan Sova, schimbat pentru ca a negat existenta Holocaustului in Romania, nu are ceva cu evreii, ci a dat pur si simplu dovada de ignoranta.

"E o problema de ignoranta. Sova e ignorant, nu antisemit, cum sunt multi alti romani", a spus Ponta pentru Ziare.com.

Intrebat ce le raspunde celor din PDL, care i-au cerut sa-l scoata pe Sova din viata politica, liderul social-democrat a raspuns "nimic, e o mare prostie sa bagi partidele intr-o chestie foarte serioasa, cum e Holocaustul".

PDL cere scoaterea lui Sova din politica

El a spus ca nu s-a luat nicio decizie privind soarta lui Dan Sova, precizand ca, deocamdata, vrea ca acesta sa mearga la Muzeul Holocaustului din Washington, apoi "vom vedea".

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca Dan Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD si ca il va trimite la Institutul de Studiu al Holocaustului din SUA pentru documentare, urmand ca apoi sa decida daca il reinstaleaza pe acest post.

"Dan Sova a facut o mare gafa. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este in totala contradictie cu ce a zis Dan Sova. Evident, mi-am cerut si eu scuze in numele PSD, si-a cerut si el scuze.

L-am anuntat ca nu mai activeaza ca purtator de cuvant al partidului pana cand nu pleaca la Washington, la Muzeul Holocaustului, sa vada cu ochii lui tot ceea ce eu am vazut. Dupa ce se intoarce de acolo, sunt convins ca va intelege ca sunt evenimente istorice pe care trebuie sa le cunoastem, si trebuie sa le recunoastem cu totii. Nu a avut nicio scuza pentru ce a spus", a scris Victor Ponta pe blogul personal.

Sova a facut recent declaratia ca romanii nu au participat la persecutia evreilor si ca evreii au avut de suferit exclusiv din cauza armatei germane.

El a negat inclusiv contributia lui Ion Antonescu la prigoana evreilor. Afirmatiile lui au starnit proteste din partea comunitatii evreiesti nationale si internationale.

Ulterior, Sova a dat inapoi, cerandu-si scuze si afirmand ca a fost gresit inteles si ca el nu neaga Holocaustul.

Basescu e in lumea lui

Victor Ponta a comentat si declaratiile lui Traian Basescu de joi, cand acesta a spus ca judecatorii si procurorii "au deprins gustul libertatii" si nu mai raspund la comenzi politice.

"Daca spune Basescu, clar nu e. Justitia trebuie sa fie si libera, si eficienta - avem 3 milioane de cauze, media unui proces e de doi ani. Pentru domnul Basescu, justitie inseamna doua dosare ale adversarilor politici, pentru mine inseamna fiecare dosar din fiecare judecatorie.

Nu l-am ascultat pe Basescu

Victor Ponta nu a urmarit discursul lui Traian Basescu din Parlament, de miercuri, spunand doar ca "a auzit ca da 100 de lei la oameni".

"E clar ca nu a spus nimic important, nimeni nu-l mai asculta, nici macar cei din partidul lui. Vorbeste ca sa nu uitam de dansul", a afirmat Ponta.

El a precizat ca a preferat sa mearga la o intalnire cu sindicatele, intrucat 2013 va fi un an "cumplit", peste care nu se va putea trece fara dialog social.

Intalnirea USL-sindicate: Proiecte, proteste, personaje pitoresti

"Ne-am facut treaba, am facut ce trebuia sa faca o guvernare", a mai adaugat Ponta despre respectiva intalnire.