Ponta: Soarta lui Geoana a fost decisa odata cu vizita la Vintu

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 15:00
2776 citiri
Ponta: Soarta lui Geoana a fost decisa odata cu vizita la Vintu

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, marti, ca soarta lui Mircea Geoana si a Romaniei s-a decis odata cu vizita facuta la Sorin Ovidiu Vintu inainte de scrutinul prezidential din 2009.

"Soarta lui Mircea Geoana si a noastra, a Romaniei, din pacate, s-a decis nici macar pe 6 decembrie, ziua alegerilor, ci pe 3 decembrie, daca nu ma insel, odata cu vizita la Vintu. Nu mai putem sa intoarcem istoria inapoi, desi mi-as dori enorm de mult si eu, cred ca si-ar dori-o si domnul Geoana, si si-ar dori-o si foarte multe milioane de romani. Dar istoria nu se intoarce niciodata", a declarat Victor Ponta, intrebat daca mai exista vreo sansa pentru Mircea Geoana la Comitetul Executiv National.

Legat de posibile plecari din partid dupa excluderea lui Mircea Geoana din PSD, Ponta a raspuns:

"Nu, nici vorba. Nu este vorba de plecari, e vorba despre o presiune care se exercita de vreun an si ceva din partea domnului Oprea si a UNPR pe parlamentarii si alesii nostri locali in metoda pe care o cunoasteti, pe de-o parte dosare penale, pe de alta parte bani de la buget, asta s-a exercitat. Cei care au fost mai slabi au cedat deja, sper sa nu mai fie.

Dar sigur probabil ca in aceasta seara o sa-i adresez o intrebare publica fostului meu coleg, domnul Oprea, si o sa-l rog daca poate sa va precizeze cine l-a exclus din PSD si de ce. Stiu ca domnul Oprea a plecat pentru ca i se cerea sa aduca crima organizata in Ministerul de Interne, eu stau bine cu memoria si sper ca toata lumea sa stea bine cu memoria".

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a scris pe blog luni seara ca excluderea sa din partid este o miza prea mica pentru PSD si ca discutia din CEx trebuie sa consfinteasca o alegere intre doua conceptii de conducere a unui partid: modul democratic si modul "gandirii unice".

"Cu mai putin de 20 de ore inaintea sedintei de maine a Comitetului Executiv National, pentru mai nimeni nu pare sa fie clara miza sedintei de maine. Sa fie doar excluderea lui Mircea Geoana? Este cu siguranta prea putin. Miza sedintei de maine trebuie sa fie legata de viitorul partidului si de soarta sa in alegeri.

Adevarul este ca de un an si jumatate, PSD se scufunda intr-o criza profunda a directiei strategice. Degringolada in decizii este evidenta prin nu mai putin cinci schimbari de strategie in 2010, prin utilizarea tacticilor confuze si, pe cale de consecinta, ineficiente, prin abordarile incomplete si incoerente, prin demersuri ilogice si greu de justificat", scrie Geoana pe blog.

Potrivit acestuia, "partidul merge intr-o directie gresita, mai ales pentru ca nu merge cu adevarat in vreo directie, ci bajbaie". "Partidul a bajbait in octombrie 2010, cand aveam, potrivit, declaratiilor oficiale ale liderilor PSD, numarul de voturi suficiente in Parlament pentru a schimba Guvernul.

Partidul bajbaie in noiembrie 2011, atunci cand anunta ca incepe procedura de suspendare a presedintelui desi recunoaste fatis ca nu are voturile pentru a reusi cu succes acest exercitiu. Nu vom deveni niciodata alternativa credibila daca nu ne comportam in mod credibil si nu ne putem comporta in mod credibil cu o strategie facuta pe genunchi", mai arata fostul sef al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta soarta Geoana Vintu, #Ponta Geoana vizita Vintu , #Mircea Geoana