Ponta si-a inregistrat la tribunal noul partid, Pro Romania: Decizia poate fi atacata cu apel

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 17:19 3682 citiri
Foto: Facebook / Daniel Constantin

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea de inregistrare a partidului Pro Romania, formatiune lansata de Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au anuntat lansarea unui nou proiect politic, Pro Romania, prezentat ca o alternativa la oferta partidelor.

"Vrem sa aducem experienta pe care noi am acumulat-o in actul de guvernare si in ceea ce inseamna dezvoltarea economica a tarii intr-un nou proiect politic, care va fi sincer (...), pentru ca nu avem interese imediate.

Nu vrem sa intram la guvernare in 2017, sa daramam guverne, sa daramam partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare sa demonstram ca am reusit sa facem ceea ce ne-am propus - sa punem pe primul loc calitate, si nu cantitate (...) Noi suntem uniti de ideea de a avea o guvernare si o politica corecta, in timp ce cei care guverneaza astazi au demonstrat ca sunt uniti de interese", declara atunci deputatul Daniel Constantin.

La randul sau, deputatul Sorin Cimpeanu a amintit ca nu a fost antrenat in politica in perioada in care a ocupat functii guvernamentale.

"Din perspectiva mea, a face politica altfel inseamna un lucru foarte greu: sa pui mai presus de interesele personale si de grup interesul general (...) A face politica altfel inseamna a sustine orice proiect benefic, logic, coerent pentru tara", a afirmat atunci Cimpeanu.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins ca, impreuna cu colegii sai, va reusi sa faca "o politica altfel de care Romania are foarte mare nevoie".

"Imediat dupa lansarea acestui proiect o sa incercam sa avem alaturi de noi cat mai multi dintre oamenii care au experienta guvernamentala, care au experienta politica, care ne pot ajuta sa scriem agenda politica 2020, pentru ca noi vom participa la alegeri cu noul partid.

(...) Nu mi-am propus nici sa rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru ca acolo am crescut politic. Nu ne intereseaza nicio functie. (...) Vrem sa ne aratam experienta si sa construim (...) o societate echilibrata", a adaugat Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News