Ponta se externeaza duminica din spitalul din Istanbul - surse. Revine in tara sau mai sta in Turcia?

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:124838 citiri
Ponta se externeaza duminica din spitalul din Istanbul - surse. Revine in tara sau mai sta in Turcia?
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta va fi externat duminica din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi in urma unei accidentari la un meci de baschet, urmand sa anunte daca va reveni in tara sau va ramane in Turcia pentru consultatii periodice, au declarat surse oficiale.

Externarea a fost decisa in urma unei noi consultatii efectuate, duminica dimineata, de catre medicii turci, care i-au recomandat insa si consultatii periodice, au aratat sursele citate.

Romania fara premier: Cand ar putea fi externat Victor Ponta si ce treburi a lasat nerezolvate

Potrivit acestora, premierul Ponta va anunta, in cursul zilei de duminica, daca va reveni in tara dupa externare si va efectua la Bucuresti aceste consultatii.

Anterior operatiei, Ponta estima ca va reveni in tara cel tarziu vineri, el mandatandu-l pe vicepremierul Gabriel Oprea sa asigure conducerea Guvernului doar pana in 19 iunie inclusiv.

Oprea i-a preluat atributiile lui Ponta, dar nu e suficient - sedinta de Guvern, anulata

Vineri insa, premierul a fost evaluat de medicii turci, iar acestia au decis ca nu este oportuna externarea sa in cursul acestei zile si i-au recomandat sa ramana spitalizat pana duminica.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, care l-a vizitat recent pe premierul Victor Ponta la spital si pastreaza legatura cu acesta, declara, joi, ca seful Guvernului va fi consultat vineri de o echipa medicala care va decide daca poate parasi spitalul sau trebuie sa mai ramana sub observatie, in functie de aceasta mandatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului urmand sa fie sau nu prelungit.

Medicii decid vineri cat il mai tin pe Ponta in Turcia

Premierul Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stang.

Medicul Ion Codorean, care l-a insotit pe Victor Ponta in Turcia, la operatie, a relatat pentru Gandul cum a decurs interventia, spunand ca premierul nu va avea voie sa calce si sa se sprijine pe picior minimum trei saptamani si ca i-a recomandat ca in acest interval sa nu mearga la guvern.

Medic: Ponta nu are voie sa mearga la Guvern trei saptamani - detalii din culisele operatiei (Video)