Ponta sare-n apararea lui Iohannis: Scandalul averii, "o gogoasa". Poate realizeaza ca s-a pripit cand mi-a cerut demisia (Video)

Marti, 25 August 2015, ora 20:14
4559 citiri
Ponta sare-n apararea lui Iohannis: Scandalul averii, "o gogoasa". Poate realizeaza ca s-a pripit cand mi-a cerut demisia (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reactionat, marti seara, fata de subiectul averii presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce jurnalistii de la RISE Project au sustinut ca exista o neconcordanta de 115.000 de euro intre averea declarata a sefului statului si documentele semnate pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare.

"Am citit si eu materialul aparut in presa prin care se afirma faptul ca au fost gasite diferente de 115.000 Euro intre chiriile declarate si cele aflate in contractele Dlui Klaus Iohannis, in perioada 2004-2007.

Dincolo de orice disputa politica opinia mea de jurist este ca e doar o gogoasa - o insailare de speculatii si presupuneri fara nicio dovada concreta! Punct", a scris Facebook Victor Ponta.

RISE Project: Neconcordanta de 115.000 de euro in averea declarata de Iohannis

Seful Guvernului mentioneaza ca exista, totusi, o parte buna in tot ceea ce s-a intamplat in ultimele doua zile.

"Exista insa (sper) si o parte buna - poate acum Dl Iohannis realizeaza cat de usor pot fi aruncate acuzatii total nefondate doar pentru ca ocupi o functie importanta.

Si poate acum realizeaza cat de pripita a fost pozitia domniei sale cand, in data de 5 iunie, mi-a cerut demisia pentru o acuzatie (speculatie) ca nu am platit in 2007-2008 taxe de 51.000 de lei (cam 12.000 de euro, deci mai putin de o zecime din cei 115.000 de euro de care este tot nefondat acuzat la randul sau) ", a continuat Ponta.

Fostul presedinte al PSD a precizat ca discutia referitoare la demisia sa a devenit acum inutila, pentru ca "documentele si expertiza au aratat indubitabil ca EU AM PLATIT toate acele taxe".

"Pentru mine acel moment tine de trecut, nu mai am resentinente si nici reprosuri de facut, dar sper ca acum presedintele Romaniei (cand simte la randul sau ce inseamna sa fi (sic!) acuzat pe nedrept) va examina cu mai multa circumspectie si echilibru asemenea situatii", a incheiat Victor Ponta.

Administratia Prezidentiala: Toate veniturile obtinute de Iohannis din chirii, declarate integral (Video)

Jurnalistii de la RISE Project au sustinut, luni, ca, potrivit documentelor oficiale pe care le detin, intre veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a trecut in declaratiile de avere in perioada 2005-2008 si cele din contractele de chirie semnate in perioada respectiva exista o diferenta nejustificata de 115.000 de euro.

Ca replica, Administratia Prezidentiala a transmis, tot luni, ca toate veniturile obtinute de Iohannis din chirii au fost declarate integral.

"Toate veniturile obtinute de presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. Nu exista nicio suma provenita din chirii care sa nu fi fost declarata din 2004 pana in prezent.

Totodata, din chiria pe care a incasat-o in nume propriu, precum si in numele si pentru coproprietar, domnul Klaus Iohannis a achitat toate taxele si impozitele aferente intregii sume provenite din inchirierea imobilelor. Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere depuse succesiv si orice alta modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculatie, care nu este conforma cu realitatea", se arata in comunicatul de presa transmis luni dupa-amiaza de Administratia Prezidentiala.

Ponta, contrazis de DNA

In postarea de marti seara de pe Facebook, Victor Ponta se refera la faptul ca saptamana trecuta a scris pe aceeasi reatea sociala ca prezentarea de catre DNA a prejudiciului din dosarul Rovinari - Turceni, ca urmare a expertizei, este o "manipulare".

"Regret faptul ca batalia politica si de media se duce cu arme necinstite - din expertiza facuta in dosarul meu se arata ca SCA 'Sova si Asociatii' si-a dedus cheltuieli in baza contractului cu mine de 51.321 de lei si se arata, de asemenea, ca au fost platite taxe si impozite de catre 'Cabinet Avocat Ponta Victor' in suma de 53.000 lei!

Deci, prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorand voit plata celor 53.000 lei! Adunand cele doua sume nu rezulta prejudiciu fata de statul roman, care a incasat in plus 2.000 de lei!", a scris miercuri premierul pe Facebook, postand si o copie dupa aceasta "constatare", precizand ca sechestrul a fost pus in data de 13 iulie.

Pe de alta parte, DNA a transmis ca "fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor-Viorel este in realitate un extras din continutul opiniei separate a unuia dintre expertii inculpatilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Sova Dan-Coman si nu reprezinta nicidecum rezultatul raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza. Raportul respectiv a fost intocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, in conformitate cu art. 172 si urmatoarele CPP".

A.G.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta avere Iohannis, #Ponta avere chirii Iohannis, #Ponta chirii Iohannis , #Klaus Iohannis