Ponta: Sa luam masuri concrete in problema rromilor

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:34
2456 citiri
Ponta: Sa luam masuri concrete in problema rromilor

Prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut colegilor din Guvern sa se preocupe mai mult de problema rromilor si sa ia masuri concrete in acest sens.

"Azi avem o intalnire pe problema rromilor cu prietenii si partenerii nostri, ministrii francezi din domeniu. Vreau sa avem o abordare cu totul si cu totul diferita decat am avut pana acum", i-a anuntat premierul pe ministri, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, informeaza Evenimentul Zilei.

Acesta a facaut un apel la ministrii cabinetului sau.

"Impreuna cu consilierul meu special, domnul Draghici, cu toti ceilalti implicati, vreau nu doar din vorbe sa spunem ca ne preocupa aceasta problema, ci sa luam masuri concrete.

Eu vad vizita aceasta ca un gest de parteneriat si prietenie intre doua guverne si doua tari care au foarte multe lucruri in comun si vreau ca asta seara, dincolo de acordul pe care il semnam, sa fim mult mai pragmatici si mai seriosi decat au fost cei de dinainte", a spus premierul.

Totodata, Victor Ponta a mentionat ca nu vrea sa ii auda pe reprezentantii PDL ca problema rromilor era deja rezolvata din timpul guvernarii democrat-liberale, dar ca "a venit USL si a stricat-o".

Ministri francezi vin la Bucuresti sa discute problema rromilor - sunt asteptati cu proteste

Ministrul de Interne al Frantei, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor efectua miercuri si joi o vizita in Romania, pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti pe tema incluziunii sociale a cetatenilor romani apartinand minoritatii rrome.

Oficialii francezi se vor intalni cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, si ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

De asemenea, premierul Victor Ponta si ministrii francezi vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Ponta problema rromi, #Ponta declartii rromi, #Romania problema rromi, #ministri francezi Romania rromi , #premier