Ponta s-a afisat alaturi de Putin: Prima reactie de la Cotroceni

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 10:24
16095 citiri
Ponta s-a afisat alaturi de Putin: Prima reactie de la Cotroceni
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce premierul Victor Ponta a fost filmat si fotografiat stand mandru in tribuna la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, chiar in spatele presedintelui rus Vladimir Putin, Administratia Prezidentiala a oferit o prima reactie prin vocea seful Cancelariei, Dan Mihalache.

Consilierul de la Cotroceni a declarat vineri seara, la Realitatea TV, ca si el a fost invitat la festivitatea din capitala Azerbaidjanului, insa a decis sa nu se duca, dupa ce a aflat ca toti liderii din UE sunt reprezentati la un nivel foarte redus la eveniment, pentru a-si arata astfel dezaprobarea fata de ingradirea drepturilor omului si independentei presei din aceasta tara.

Insa premierul Romaniei, abia scapat de motiunea de cenzura, nu s-a ferit sa se afiseze cu Vladimir Putin, liderul Belarusului, Alexandr Lukasenko, si cel al Turciei, Recep Erdogan, toti trei priviti nefavorabil de UE si SUA. In acest context, Mihalache crede ca Victor Ponta a facut o greseala mergand la ceremonia de la Baku si a precizat ca presedintele Klaus Iohannis nu a fost informat de prezenta premierului in Azerbaidjan.

"Mi-ar fi facut placere sa fiu in numele presedintelui Romaniei, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare cand dam curs unor asemenea invitatii. Atunci cand am vazut ca toti cei din Uniunea Europeana merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis si eu sa nu mai merg.

Noi nu am fost informati (ca premierul Ponta va fi prezent la Baku - n.red.), prezenta premierului Romaniei, daca ma intrebati pe mine, mi se pare o greseala de politica externa", a declarat Mihalache, intr-o interventie telefonica la postul citat.

Ponta, alaturi de Putin, la o ceremonie boicotata de liderii europeni

Prim-ministrul Victor Ponta spune, in Romania, ca nu vrea o criza politica din care sa aiba de castigat Rusia, insa vineri a ajuns in capitala azera Baku, pentru a participa la deschiderea Jocurilor Europene alaturi de presedintele rus Vladimir Putin.

Azertag a publicat o imagine cu sosirea lui Ponta pe Aeroportul International Heydar Aliyev.

Printre invitati se numara si presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, cel al Turciei, Recep Erdogan sau cel al Serbiei, Tomislav Nikolici, precum si sefii de stat din Bosnia-Hertegovina si Muntenegru, premierii din Georgia, Kazahstan si Bulgaria, presedintii din Turkmenistan si Tadjikistan, precum si ducele de Luxemburg si printul Albert al II-lea de Monaco, dar si printul saudit Abdullah Bin Abdul Aziz.

Digi 24 a publicat un scurt clip video care il infatiseaza pe Victor Ponta chiar in spatele lui Vladimir Putin in tribuna ceremoniei de deschidere a Jocurilor.

Foto: Digi 24

Olimpiada Soci 2014: Ponta, la ceremonia de deschidere a Jocurilor (Foto)

In luna februarie 2014, Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu, au mers la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, unde premierul roman s-a intalnit cu presedintele rus Vladimir Putin si cu fostul lider ucrainean Viktor Ianukovici.

Ponta, inainte de votul din Parlament: Rusia sau un adversar al Romaniei se bucura daca avem criza

In urma cu trei zile, prim-ministrul Victor Ponta sustinea ca, daca actualul Guvern isi va incheia mandatul in aceasta perioada, "Rusia sau un dusman al Romaniei" ar avea de castigat. Premierul a subliniat ca Guvernul are in lucru, in urmatoarele doua saptamani, "adoptarea Codului fiscal, finalizarea Master Plan-ului si a legii privind salarizarea".

"Din acest motiv, criza politica acum si in urmatoarele luni, cearta si alegeri anticipate... va spun cine are de casigat - are de castigat Rusia sau un dusman al Romaniei", a spus Victor Ponta.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ponta Putin Rusia, #Ponta Putin reactie Iohannis, #Ponta Putin ceremonie Baku , #Klaus Iohannis