Ponta: Romania merge mai bine decat se preconiza

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 20:10
2814 citiri
Ponta: Romania merge mai bine decat se preconiza
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a salutat marti estimarile FMI referitoare la avansul Produsului Intern Brut al Romaniei pentru acest an si anul viitor.

"Vesti de la FMI - Romania merge mai bine decat se preconiza!", a scris Ponta pe Facebook, adaugand ca se asteapta ca pentru aceste rezultate liderii Opozitiei sa ii ceara din nou demisia.

Vesti bune de la FMI: A imbunatatit estimarile privind avansul economiei romanesti

Fondul Monetar International a revizuit, in crestere, estimarile referitoare la avansul Produsului Intern Brut al Romaniei pentru acest an si anul viitor, pana la 3,4%, respectiv 3,9%, potrivit celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marti, de institutia financiara internationala.

"Sper ca acum sa se termine cu discursul mincinos si populist al PNL/PDL. Lasati-ne pe noi sa ne ocupam de economie si finante, voi va vedeti de scandal!", a mai postat premierul pe reteaua de socializare, facand trimitere la Raportul asupra Stabilitatii Financiare a Romaniei.

Documentul citat arata ca "stocul de datorie externa a Romaniei a continuat sa se diminueze in perioada decembrie 2013 - iunie 2015 si a atins un nivel de 91 miliarde euro".

"In structura, datoria externa a sectorului public si a autoritatilor monetare s-a diminuat cu 7%, ca urmare a platii unei parti importante a imprumutului catre FMI, conform acordului de finantare a Romaniei cu organismele internationale", mai precizeaza Raportul.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Romania crestere economica, #FMI crestere economica Romania , #premier