Ponta, roaga-te pentru domnul Dan (sa nu fie arestat)! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 15:38
6065 citiri
Ponta, roaga-te pentru domnul Dan (sa nu fie arestat)! (Opinii)

E suficient doar sa va imaginati. Nimic mai mult decat un simplu film de scurt metraj care sa deruleze pentru cateva secunde: Dan Diaconescu din nou in catuse, plimbat prin fata presei din intreaga lume, strigand catre "ciocoiul" Ponta sa nu mai aresteze singurii romani care vor sa salveze de la distrugerea uselista Oltchimul, Taromul, tara, pe romani si insasi Statele ne-Unite inca ale Europei.

E suficient exercitiul, de acum ne putem intreba si analiza posibilele poteci pe care ar putea-o coti realitatea.

In primul rand, avand in vedere ca s-a rugat de cateva ori pana acum si a facut apeluri publice spre procurorii Parchetului General de a investiga "cacealmaua" pe care Dan Diaconescu a jucat-o Guvernului, sub pretextul ca de fapt si-ar fi batut joc de insusi statul roman si de oficialitati, nu de USL si de Victor Ponta, trebuie sa consideram de la bun inceput ca fondate, macar la nivel de discurs public, eventualele acuzatii aruncate de patronul OTV catre premier, din acest unghi al discursului politic.

De ce adica nu s-ar putea spune apoi ca arestarea domnului Dan ar fi doar consecinta slabiciunii vreunui procuror care, fara motive temeinice de ordin juridic, executa un scurt derapaj de zel si l-ar salta pe domnul Dan, aiurea si fortat, pe baza unor dovezi care ar tine mai degraba de semantica decat de cine stie ce articol din Codul Penal.

Ar putea fi incadrat poate chiar la periclitarea cu buna stiinta a sigurantei nationale. Sau mai rau. Ori ceva mai slab, dar mai bine argumentat din punctul de vedere al faptelor.

Dar care fapte, ar putea sa se intrebe, din nou, domnul Dan? Dupa toate datele de pana acum, Dan Diaconescu nu a fraudat, nu a furat nimic si, inca, nu a prejudiciat statul roman cu nimic.

Sau, s-ar putea spune ca, dimpotriva, pentru ca prin jocul sau a intarziat si esuat intentionat privatizarea Oltchim, domnul D. trebuie sa fie tras la raspundere. Argumentele ar putea curge tot asa, la nesfarsit, intr-un duet infinit al interpretarilor acelorasi fapte.

Un singur lucru ramane de stabilit, iar acesta are cel mai mare potential incriminatoriu - sunt sau nu documentele, actele si scrisorile depuse de DD la OPSPI false?

In functie de raspunsul la aceasta intrebare, procurorii ar putea sa urmareasca dosarul domnului Dan dincolo de orice interpretare politica. Dar, chiar si asa, daca DD va fi cumva arestat pana in alegeri, nu cred ca asta va opri pe cineva sa nu acuze (cat de irealist suna asta?) procurorii si justitia in sine.

O va face Ponta, dupa ce se va mai gandi putin si va intelege intr-un final ca o posibila arestare a "patronului" poporului otevizat, cu doar doua luni inainte de alegeri, l-ar putea transforma pe circarul din tomberonul lui Tolea intr-o bomba electorala, cu un scor dublu pe 9 decembrie.

Ponta va tipa atunci, timid si retard, ca procurorii "lui Basescu" fac jocuri politice prin intermediul tele-justitiei. Domnul Dan il va acuza pe Ponta ca deja a pus mana pe justitie si procurori si i-a asmutit asupra sa, sa il scoata din cursa politica.

PDL, asa cum ne-a obisnuit, va prelua pasa magistrala si il va acuza pe Ponta de obstructionarea Justitiei si de incercarea de preluare a puterii printr-o noua lovitura de stat.

Oricum ar da-o, daca va mai reflecta o clipa asupra situatiei, Victor Ponta va intelege de ce il trec frisoanele pe sira spinarii. Pentru ca e posibil sa piarda tot: postul de premier, alegerile, guvernarea si, intr-un final, insusi partidul inca o data tepuit prin prostia liderilor pe care si-a inscaunat in ultimii ani.

Mesajul lui Adrian Nastase, din puscarie, este si un semnal in aceasta directie, pe langa furia unui marginalizat, tradat si inselat de toti prietenii de-o viata. Or, asta e momentul care exprima perfect situatia in care ne aflam: am ajuns sa strigam cu totii, indiferent din ce parte si cu ce argumente, ca procurorii raspund doar la comenzi politice si sunt folositi drept arma de manevra electorala.

Si trebuie spus: daca asta este statul de drept - in care toti cetatenii, indiferent de simpatiile politice, isi exprima in acelasi timp o neincredere identica si profunda fata de cea mai importanta institutie a statului - Justitia -, atunci aparatorii democratiei lui Traian Basescu lupta pentru a sluji un sistem mai corupt si mai ticalosit ca niciodata.

Pentru ca in nicio alta tara din lumea civilizata, sa nu spunem UE, Justitia nu reuneste o mai mare unanimitate de pareri negative care tind sa dea nastere unui sentiment cvasi-general de paranoia la nivelul intregii natiuni.

Revenind acolo unde ramasesem inainte de primul rand, cum ar trebui sa continue sau sa se sfarseasca scandalul domnului Dan, ca sa avem cu totii sentimentul ca nu traim intr-o tara unde orice dereglat psihic isi poate bate joc de orice si oricine?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta arestare Dan Diaconescu, #plangere penala Diaconescu Oltchim, #Ponta alegeri Dan Diaconescu , #guvern
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Leca că,... nu poate rezista! Ora 15 a sosit si mitomania venit!