Ponta: Revolutia fiscala, o idiotenie. De vina pentru inflatie e Guvernul, nu BNR, Soros sau "statul paralel"

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 14:59
5736 citiri
Ponta: Revolutia fiscala, o idiotenie. De vina pentru inflatie e Guvernul, nu BNR, Soros sau "statul paralel"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul premier Victor Ponta spune ca, desi Liviu Dragnea a promis ca salariile romanilor vor creste cu 25%, in realitate acestea au scazut.

Totodata, Ponta critica "revolutia fiscala", afirmand ca este o idiotenie, si precizeaza ca vinovati de cresterea inflatiei nu sunt BNR, Soros sau "statul paralel", ci Guvernul.

"Idiotenia 'revolutiei fiscale' care a trecut contributiile de la angajator la angajat plus inflatia care se apropie de 6% (pt inflatie este de vina Guvernul prin politicile sale populiste si incompetente - nu BNR, Soros sau "Statul Paralel"). Impreuna aceste doua elemente au facut din marea promisiune a lui Dragnea de crestere cu 25% a salariilor cea mai mare minciuna de la Basescu incoace - in realitate veniturile oamenilor au scazut cu 2% (spune INS care este sub controlul Guvernului, dar nu poate sa falsifice datele si sa ajungem ca Grecia in 2011)! ", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Potrivit fostului premier, Romania se imprumuta in fiecare luna cu 500 de milioane de euro pentru finantarea deficitului. In tot acest timp, spune Ponta, Liviu Dragnea si Viorica Dancila afirma ca romanilor le merge bine.

"In fiecare luna, ies din tara 1 miliard de euro prin importuri mai mari decat exporturi / in fiecare luna ne imprumutam 500 milioane de euro pentru finantarea deficitului (cheltuim mai mult decat incasam) / in fiecare luna pierdem 100 milioane de euro fonduri europene nerambursabile.... Liviu Dragnea si Viorica Dancila ne explica in fiecare seara la acelasi televizor ce bine ne merge, dar oamenii rai "din afara" nu ne lasa in pace!

Dragnea a "progresat" de la modelul Basescu la modelul Viktor Orban, dar il imita pe Orban doar la ce este autoritar si nedemocratic, si la gasit vinovati externi - la lucrurile bune nu este in stare!", acuza Victor Ponta.

Rata anuala a inflatiei, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a urcat in luna martie la 5%, cel mai inalt nivel din iunie 2013, cand a fost 5,37%.

Fata de decembrie 2017, cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat, in martie, la citrice (11,79%), fructe proaspete (10,59%) si alte legume si conserve de legume (8,07%).

Pretul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preturi, a crescut, in martie fata de decembrie, cu 2,24%. Totodata, pretul gazelor naturale a urcat, in martie fata de decembrie, cu 5,69%.

I.O.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Victor Ponta crestere inflatie, #Victor Ponta revolutie fiscala , #Liviu Dragnea