Ponta pune conditii ca USL sa vina la Camera: Cu hotii nu vrem sa stam

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 18:47
5561 citiri
Ponta pune conditii ca USL sa vina la Camera: Cu hotii nu vrem sa stam
Foto:Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca parlamentarii USL nu au venit la sedinta Camerei Deputatilor de marti, la care se vota avizul de urmarire penala pentru fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, pentru a demonstra ca Puterea a pierdut majoritatea si acolo, insa ca vor veni la urmatoarea sedinta, daca nu va fi prezidata de Roberta Anastase.

"Astazi noi afirmam ca nici la Camera nu mai au majoritate, au zis ca numara doamna Anastase si iese bine. Rezultatul a fost cel pe care l-ati vazut.

La urmatoarea sedinta, venim si votam, cu o singura conditie, sa nu fie condusa de Roberta Anastase. Cu hotii nu vrem sa stam!", a spus Ponta pentru Ziare.com.

Apel la a iesi din starea de animal

Liderul social-democrat si-a reiterat apelul catre parlamentarii Puterii, de a vota la motiunea de cenzura, nu neaparat in favoarea ei, spunand ca, in caz contrar, dovedesc faptul ca au ramas la starea de "animal tinut in tarc".

"Fac un apel spre ei la a iesi din starea de oaie, de animal tinut in tarc (...) Apelul meu catre toti deputatii si senatorii e sa se duca sa voteze, sa-si asume responsabilitati.

In momentul in care oamenii isi vor redobandi calitatea umana voi deveni foarte optimist in legatura cu viitorul tarii", ne-a mai declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai spus ca se asteapta ca toti cei 460 de parlamentari sa voteze, "cu cateva exceptii, doamna Udrea, domnul Toader, domnul Oltean, doamna Anastase".

Intrebat despre valul de plecari din PDL, Victor Ponta a spus doar ca "nu e ingrijorat" de soarta acestui partid.

USL a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului Mihai Razvan Ungureanu, care va fi votata vineri, 27 aprilie. Partidele din coalitia guvernamentala au anuntat ca parlamentarii lor nu vor vota la motiune, ci vor ramane in banci, "pentru a da ocazia Opozitiei sa arate ca are majoritate".

Avizarea urmaririi penale a lui Borbely n-a mai avut loc

Sedinta in care trebuia votata ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost suspendata din lipsa de cvorum, a anuntat, marti, dupa-amiaza, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Borbely nu poate fi urmarit penal - Opozitia a lipsit din Parlament

Votul privind ridicarea imunitatii lui Laszlo Borbely nu a putut fi tinut in contextul in care au fost prezenti doar 134 de deputati, desi anterior fusesera anuntati 164 de deputati.

"Nu s-au strans destule persoane (...) Ieri (luni - n. red.) declarau (liderii Opozitiei - n. red.) ca voteaza temele de interes national, astazi (marti - n. red.) au chiulit", a declarat Roberta Anastase.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta conditii USL camera, #Ponta USL Anastase hoti, #Ponta Camera Deputatilor conditie Anastase , #PSD