Ponta, prima reactie la cazul Nichita: Nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat (Video)

Duminica, 03 Mai 2015, ora 09:08
9618 citiri
Ponta, prima reactie la cazul Nichita: Nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a oferit, sambata seara, prima reactie oficiala la situatia vicepresedintelui PSD Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iasi cercetat sub control judiciar pentru ca isi spiona iubita folosindu-se de politia locala.

Ponta a declarat, intr-un interviu acordat B1 TV, ca Nichita va face un pas in spate, respectandu-se astfel rezolutia adoptata la finalul lunii martie in Consiliul National al PSD.

Schimbari majore la varful PSD: Penalii nu pot ocupa functii politice

"Stiu rezolutia ca eu am propus-o, se aplica cu siguranta la oricine, nu se pune problema sa nu demisioneze, rezolutia se aplica", a spus premierul.

"Se pune problema in general pentru ce fapte arestam oamenii, nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat", a mai comentat scurt Victor Ponta.

Nichita a fost prezentat vineri de DNA instantei cu propunere de arestare preventiva, dupa ce a fost retinut de procurori joi seara, pentru mai multe fapte, insa judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a decis sa nu il trimita dupa gratii, ci sa fie cercetat sub constrol judiciar. Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Primarul care isi urmarea iubita cu Politia din Iasi a scapat de arest

DNA il acuza pe edil de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Primarul din Iasi le cerea sefilor din Politia Locala sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita - pe Adina Samson, care avea montat un sistem de urmarire GPS pe masina, rezulta din interceptarile telefonice redate in referatul DNA prin care se cerea arestarea preventiva a edilului.

Stenograme de tot rasul in dosarul Nichita: Cum a pus primarul gelos toata Politia din Iasi pe urmele iubitei

Procurorii sustin ca lucratorii Politiei Locale Iasi, respectiv directorul general Liviu Hliboceanu si subalternul sau Stefan Avirvarei, sef serviciu, si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei, respectiv angajati, autoturisme si carburant, in interesul personal al primarului Nichita, pentru a efectua verificari cu privire la activitatile iubitei edilului.

Cei doi sefi din Politia Locala Iasi, retinuti si ei joi seara de DNA, au fost de asemenea plasati sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Victor Ponta reactie Nichita, #Ponta Nichita demisie, #Nichita spionat iubita , #presedinte PSD