Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 20:10
7196 citiri
Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta a apreciat, luni seara, ca fostul premier Adrian Nastase este un condamnat politic si o victima a presedintelui Traian Basescu.

"Adrian Nastase e un condamnat politic, pentru ca, incepand cu anul 2005 a fost principala tinta a presedintelui Basescu si a oamenilor sai, Morar si ceilalti. (...) E o victima a regimului Basescu", a spus Victor Ponta, luni seara, la Romania Tv.

Adrian Nastase s-a intors la inchisoare - Ponta spune ca e victima lui Basescu

Totodata, presedintele PSD a spus ca sentinta data in dosarul "Zambaccian" reprezinta "o nedreptate", acuzand in acelasi timp "regimul lui Traian Basescu".

"Multi oameni mai putin cunoscuti ca Adrian Nastase si mai putin mediatizati si-au pierdut locurile de munca, si-au pierdut familiile. Azi, obiectivul principal al PSD este schimbarea unui regim politic", a precizat premierul.

Acesta considera ca, din anul 2005, "prin principalii sai colaboratori, Monica Macovei si Daniel Morar, (Traian Basescu - n.red.) a instituit acest sistem de dosare penale".

In schimb, Ponta acuza faptul ca, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar sau fostul sef al CNAS Lucian Duta, Traian Basescu "nu ii atinge in niciun fel, ci doar pe adversarii lui politici".

"E o declaratie riscanta, dar va spun adevarul", a continuat premierul, afirmand ca justitia in Romania este una independenta.

"Cred ca Adrian Nastase a fost nu doar cel mai bun premier de dupa '89, dar si cel mai puternic adversar a lui Basescu", a mai afirmat Victor Ponta, comparandu-l pe Adrian Nastase cu fostul premier din Ucraina, Iulia Timosenko, trimis la randul sau la inchisoare.

Intepaturi pentru PNL: "Avem mai mult curaj. Noi l-am aparat pe Fenechiu"

Presedintele PSD a trimis si cateva sageti catre PNL, sugerand ca acestia nu l-au aparat pe Adrian Nastase, dupa condamnare, asa cum au facut social-democratii cu fostul ministru liberal al Transporturilor Relu Fenechiu.

"Noi avem mai mult curaj decat ei. Si cand a fost vorba de Relu Fenechiu, mai mult l-am aparat noi. Au alta cultura organizationala. Cred, de exemplu, ca el nu era condamnat niciodata daca nu era ministru in Guvernul USL", a explicat Victor Ponta.

De asemenea, premierul considera ca sentinta data fostului presedinte PSD este una injusta, adaugand ca "regimul lui Traian Basescu trebuie sa se termine" si ca "singurele arme in Romania au ramas armele acestea ale fricii si alte terorii".

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a spus ca Daniel Morar si Monica Macovei au vrut sa ii faca dosar penal.

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, luni, in dosarul "Zambaccian". De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata si la trei ani de inchisoare pentru santaj. Instanta a decis pentru contopirea celor doua pedepse, iar Adrian Nastase o va executa pe cea mai grea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta declaratii Adrian Nastase, #Ponta Nastase condamnat politic, #Ponta Nastase victima Basescu, #Ponta Nastase condamnat inchisoare, #Nastase condamnat inchisoare Zambaccian , #Adrian Nastase