Ponta: Premierul nu poate taia sau creste bugetul DNA, sa nu prostim oamenii (Video)

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 13:28
4167 citiri
Ponta: Premierul nu poate taia sau creste bugetul DNA, sa nu prostim oamenii (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a comentat vineri relatarile din presa despre bugetul DNA, lamurind ca premierul nu are cum sa taie sau sa creasca fondurile unei institutii, ci face parte dintr-un lant legal, format din sute de angajati ai Guvernului.

Prim-ministrul a atras atentia ca unele institutii de presa au transmis, joi, ca Victor Ponta ar fi taiat bugetul DNA, dupa ce procurorul sef Laura Codruta Kovesi a acuzat ca Directiei i-au fost alocate mai putine fonduri pentru anul 2015 decat a cerut.

Situatia a fost remediata ulterior, dupa ce ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a spus ca a fost vorba despre o eroare si a asigurat ca DNA va primi banii ceruti.

"Eu n-am acces la date din buget, cat timp ele sunt la fiecare coordonator de credite. Ministrul Valcov a coordonat sute de persoane, fiecare institutie vine cu date si astfel se construieste bugetul, nu pe ce vreau eu.

Este vorba despre sute de oameni care trebuie sa isi faca treaba si si-o fac (...). Sa le spunem oamenilor adevarul, sa nu prostim in continuare, Ponta nu poate nici sa taie, nici sa creasca bugetul. Eu am un rol intr-un lant legal si trebuie sa le explicam oamenilor, nu sa ne batem joc", a declarat Victor Ponta.

Directia Nationala Anticoruptie a acuzat joi ca Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014. Mai mult de atat, Kovesi a sustinut ca actul nu ar respecta legea pentru ca nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

DNA acuza Guvernul ca ii taie din bani: Am adus sute de milioane de euro la buget!

Totusi, ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a mentionat ca, de fapt, Directia Nationala Anticoruptie va avea un buget mai mare anul viitor si ca este vorba despre o eroare.

Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga

Ulterior, Kovesi, Valcov si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, s-au intalnit joi, la Ministerul de Finante, pentru a discuta despre bugetul pentru institutiile judiciare, iar reprezentantii Guvernului au asigurat ca DNA va primi suma ceruta, respectiv 25 de milioane de euro.

Buget 2015 - Intalnire Kovesi-Valcov: Guvernul promite banii ceruti de DNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Victor Ponta buget DNA, #Victor Ponta buget, #Victor Ponta DNA , #premier