Ponta pleaca in Iordania. Va lua cu el 4 ministri si un secretar de stat

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 17:08
4719 citiri
Ponta pleaca in Iordania. Va lua cu el 4 ministri si un secretar de stat
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta va face, la sfarsitul saptamanii, o vizita oficiala in Iordania, la inivitatia omologului sau Abdallah Ensour, din delegatie urmand sa faca parte si ministrii Afacerilor Externe, Economiei, Comertului si Turismului, Agriculturii si Dezvoltarii rurale, Sanatatii.

"Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relatiile politico-diplomatice si pe linie de securitate intre cele doua tari si de a identifica cele mai bune cai pentru aducerea cooperarii economice si sectoriale la nivelul acestora. Vor fi abordate in mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sanatatea, inclusiv posibilitatile de realizare a unei mai bune conectari a mediilor de afaceri din cele doua tari", potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

In cadrul vizitei, Victor Ponta va fi primit de regele Abdullah al II-lea, va avea o intalnire cu omologul sau iordanian, intrevederi cu reprezentantii Camerei de Comert a Iordaniei, precum si cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale caror companii opereaza in Iordania si Irak.

Premierul va fi insotit de ministrii Afacerilor Externe, Economiei, Comertului si Turismului, Agriculturii si dezvoltarii rurale, Sanatatii si de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil de gestionarea situatiilor de urgenta.

Cu prilejul vizitei, avand in vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiatilor sirieni, statul roman va acorda un ajutor umanitar de urgenta acestei tari de un milion lei, se mai arata in comunicat.

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotarare prin care suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Externe din Fondul de rezerva bugetara cu suma de un milion lei, Romania urmand sa acorde un ajutor umanitar de urgenta Regatului Hasemit al Iordaniei, urmare a amplificarii crizei refugiatilor.

"Romania se alatura statelor care raspund apelurilor adresate de Iordania comunitatii internationale cu privire la cresterea asistentei financiare dedicate refugiatilor sirieni. In cadrul convorbirilor avute cu prilejul vizitei la Bucuresti din 3 septembrie 2015 de viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe si expatriatilor, Nasser Judeh, cu oficialii romani, ministrul iordanian a subliniat necesitatea sporirii asistentei financiare", se mentiona intr-un comunicat de presa al Executivului.

Prin aceasta masura, Guvernul Romaniei sprijina implicit comunitatile locale din Iordania in care sunt gazduiti cea mai mare parte din cetatenii sirieni aflati in Regat.

Totodata, alocarea unei asistente financiare pentru gestionarea situatiei refugiatilor sirieni gazduiti pe teritoriul Iordaniei "vine in sprijinul abordarii europene, sustinuta ferm de Romania", ce vizeaza solutionarea la sursa a cauzelor migratiei si este in concordanta cu apelurile comunitatii internationale de sprijin al statelor terte care au primit cei mai multi refugiati din Siria.

Peste patru milioane de persoane din Siria au parasit teritoriul national pentru a se refugia, in principal, in statele vecine - Iordania, Liban, Turcia. In Iordania, sunt aproximativ 1,5 milioane de cetateni sirieni, la o populatie estimata la circa 8,1 milioane de persoane.

In plan politic, Iordania este unul din aliatii politicilor occidentale in Orientul Mijlociu si un promotor activ al luptei impotriva terorismului. Comunitatea euro-atlantica acorda o importanta majora mentinerii stabilitatii Iordaniei, avand in vedere ca se invecineaza cu zone afectate de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Iordania, #Victor Ponta vizita Iordania , #premier
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Ponta pleaca in Iordania.Va lua cu el 4 ministri si un secretar de