Ponta pleaca in concediu dupa esecul suferit la alegerile prezidentiale

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 22:01
13923 citiri
Ponta pleaca in concediu dupa esecul suferit la alegerile prezidentiale
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a decis sa isi ia cateva zile de vacanta dupa esecul usturator inregistrat la alegerile prezidentiale. Presa nu a fost informata direct, ci jurnalistii au aflat din Monitorul Oficial.

Astfel, in Monitorul Oficial nr. 0841 de marti a fost publicata decizia prim-ministrului Victor Ponta conform careia: "In perioada 19-24 noiembrie 2014, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului Romaniei".

Decizia este semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru.

Luni, dupa ce si-a recunoscut infrangerea in fata lui Klaus Iohannis, Victor Ponta a tinut o conferinta de presa in care s-a declarat mahnit de esecul inregistrat si a anuntat ca doreste sa petreaca urmatoarele zile impreuna cu familia.

"Bineinteles ca sunt trist, imi pare foarte rau pentru cei care m-au sprijinit, care m-au crezut. In aceasta seara, zilele urmatoare voi sta mai mult cu familia mea, care sufera alaturi de mine", a spus el.

Ponta: Sunt trist, imi pare rau. Sunt hotarat sa raman in functie

Victor Ponta a condus, marti, sedinta de Guvern, dar la final nu a mai iesit sa faca declaratii, desemnandu-l pe purtatorul de cuvant, Corneliu Calota.

Liderul PSD a mai plecat in concediu cu familia si in alte perioade politice tulburi, fara sa anunte. Astfel, in ianuarie 2014 a parasit Romania pentru cinci zile, evitand astfel o incomoda intalnire cu responsabilul pentru Europa al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Ponta a declarat atunci ca a fost intr-o vizita privata in Italia, impreuna cu sotia.

De asemenea, despre concediile estivale ale lui Victor Ponta presa a relatat de mai multe ori, invocand numele deputatului PSD Sebastian Ghita, prieten apropiat al liderului PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta concediu prezidentiale 2014, #Ponta vacanta alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014