Ponta: Plangeri penale impotriva liderilor PDL care au impiedicat oamenii sa mearga la vot (Video)

Luni, 20 August 2012, ora 11:52
4250 citiri
Ponta: Plangeri penale impotriva liderilor PDL care au impiedicat oamenii sa mearga la vot (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca USL va face plangeri penale tuturor liderilor PDL care au impiedicat cetatenii Romaniei sa mearga la votul pentru referendumul din 29 iulie.

"Vom face plangeri penale impotriva tuturor liderilor PDL care au incalcat Legea referendumului. Prin orice mijloc, au impiedicat oamenii sa voteze la referendum. Vor fi mii de asemenea plangeri.

Vrem sa vedem daca zecile de procurori ii vor cerceta pe liderii PDL care au comis o fapta penala, si anume i-au impiedicat pe oameni sa voteze. (...) Primul care a comis aceasta infractiune este presedintele suspendat Traian Basescu. Vom fi o natiune numai de plangeri penale", a precizat premierul, in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta, despre liste: Nu sunt cifre inventate sau calculate de noi, le vom transmite CCR

Cati romani ar trebui sa scoata USL de pe liste pentru ca referendumul sa fie valid

Acesta a argumentat ca "niciunul dintre reprezentatii PDL nu a facut vreo plangere in ziua alegerilor sau in a doua zi, conform legii".

"Parchetul - institutie de represiune"

Ponta a afirmat ca Parchetul a devenit "o institutie de represiune", vrand sa schimbe rezultatul votului, dar ca "nu poti sa schimbi votul cetatenilor decat printr-o actiune de represiune si printr-o lovitura de stat". Totodata, premierul a punctat ce cetatenii care au facut subiectul anchetelor procurorilor vor primi asistenta juridica.

"Am discutat in cadrul USL despre obligatia USL de a-i proteja pe cetatenii romani care au votat la referendumul din 29 iulie de abuzurile care se comit in aceasta perioada impotriva lor, pornite de la presedintele suspendat Traian Basescu, puse in practica de institutii de represiune care vor sa schimbe rezultatul votului din 29.

De astazi, prin toate organizatiile USL, ne vom organiza pentru a asigura asistenta juridica oamenilor care sunt supusi la abuzuri, la anchete. Vom lucra cu juristii nostri plangeri penale impotriva celor care au comis aceste abuzuri", a transmis prim-ministrul, in cadrul unei conferinte de presa.

Procurorii aplica decizia politica a lui Traian Basescu

Victor Ponta este de parere ca procurorii care ii ancheteaza pe cetatenii care au votat "aplica o decizie politica a lui Traian Basescu", mentionand ca, in calitate de ministru interimar al Justitiei, va ridica aceasta problema in cadrul CSM.

Despre aceasta institutie, premierul a spus ca "are program de vacanta pana azi", dupa care are "program politic", iar daca CCR va amana din nou decizia de marti, probabil si CSM va intarzia reunirea.

Audieri DNA, dupa referendum: sute de oameni, citati de procurori

Dosarul referendumului: Procurorii au reluat anchetele in satul Suraia din Vrancea

Ponta a mai spus ca ii sunt indiferente intimidarile judecatorului Danilet si ca prim-ministrul si presedintele interimar nu pot fi judecati de nimeni pentru ce declara.

"Il avertizez pe judecatorul Danilet sa nu mai ameninte. Sper ca lucrurile sa reintre in normal si sper ca acei judecatori CSM sa inceteze sa mai faca politica", a afirmat premierul. Acesta a tinut sa sublinieze ca Puterea va respecta decizia CCR, in cazul in care cel putin sase din cei noua judecatori vor decide ca referendumul este invalid, dupa care Parlamentul se va reuni, se va citi decizia iar apoi se va publica in Monitorul Oficial.

"Cifre, nu liste!"

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a subliniat ca Guvernul pe care il conduce va transmite Curtii Constitutionale cifre si nu liste electorale.

"Daca aveti intrebari, nu foarte multe ca ma duc sa prezint cifre, nu liste electorale", le-a spus Ponta jurnalistilor prezenti.

Ponta si Dusa discuta despre noile liste electorale: Azi vom trimite cifrele la CCR

Dragnea: Asteptam listele Guvernului si decizia judecatorilor CCR

"MAI si MAE au primit documentele, le centralizeaza, ma voi intalni la Guvern cu domnul Dusa, cu domnul Stroe si cu domnul Corlatean si voi transmite cifrele catre CCR. Cifre, nu liste", a spus premierul, care a mentionat ca nu a vazut cifrele, ci le va vedea cand va pleca de la conferinta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta plangere penala PDL, #USL plangere penala PDL, #Ponta vot referendum, #Ponta judecatori CSM, #Ponta liste electorale CCR , #premier