Ponta: Pensiile, marite de la 1 ianuarie, indiferent de discutiile electorale

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 18:10 4278 citiri
Foto: Gov.ro

Masura privind cresterea anul viitor a pensiilor "cu cinci puncte procentuale" este prevazuta in calculele bugetare pentru 2015, a declarat premierul Victor Ponta marti, in sedinta de guvern.

"Din fericire, mai sunt doar cinci zile de campanie electorala. Spun din fericire pentru ca si aseara s-a dat un mesaj pentru pensionarii din Romania ca nu li se cresc pensiile. Zicea domnul Iohannis. Si eu vreau sa anunt public ca deja este adoptata masura si strategia fiscala-bugetara. Este trecuta in calculele bugetare", a declarat premierul.

Bani pentru unii bugetari de la Guvernul Ponta, in campanie electorala

Ponta si Iohannis, in acelasi timp la Tv, dar nu impreuna: Scaune goale, stampile cu absent (Foto)

Victor Ponta a adaugat ca ideea vehiculata in spatiul public potrivit careia pensiile vor creste cu cat creste economia este "o prostie".

"Legea spune foarte clar, nu se ia in valoare (in calcul - n.red.) cresterea PIB-ului, desi si asta e buna, pentru ca avem crestere si anul acesta, ca si anul trecut, ci se face media intre rata inflatiei si cresterea salariului mediu. Deci, legea prevede foarte clar si noi aplicam legea romaneasca, nu ne dam cu parerea pe la televizor. Si vreau ca toti pensionarii sa stie ca primesc pensiile marite de la 1 ianuarie, indiferent de discutiile electorale care au loc in aceasta perioada", a sustinut premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News