Ponta: PDL se gandeste cum sa gaseasca un om la fel de slab pentru Cotroceni, dupa Basescu

Marti, 24 Iunie 2014, ora 22:50
3418 citiri
Ponta: PDL se gandeste cum sa gaseasca un om la fel de slab pentru Cotroceni, dupa Basescu

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca PDL "se gandeste cum sa faca sa gaseasca un om la fel de slab" pentru Presedintie, dupa Traian Basescu, in conditiile in care democrat-liberalii nu sustin demisia presedintelui.

Premierul a spus, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca social-democratii vor adopta o pozitie, miercuri, in privinta votului pentru demisia lui Traian Basescu.

"Nu vom fugi din sala. Pozitia este cea pe care am discutat-o si cu dl Tariceanu cand mi-a prezentat aceasta propunere ca Parlamentul sa adopte o declaratie politica prin care sa arate care sunt prejudiciile aduse Romaniei", a declarat Ponta.

Acesta a precizat ca va fi prezent in sala, miercuri, cand se va vota declaratia politica privind demisia de onoare a lui Traian Basescu.

Parlamentul se va reuni miercuri pentru votarea declaratiei legate de demisia lui Basescu

"Nu stiu daca va fi cu discursuri sau fara discursuri. Cred ca este un text corect care se refera nu atat de mult la persoana lui Traian Basescu.

Presedintele Romaniei trebuie sa ii reprezinte pe toti - asa scrie in Constitutie si asa e intr-o tara civilizata. Ce se va supune maine votului Parlamentului va stabili niste standarde politice morale, nu pentru Traian Basescu, ci pentru viitorii presedinti, viitorii lideri politici ai acestei tari", a declarat premierul.

Presedintele PSD a criticat si faptul ca reprezentantii PDL nu se vor afla in plenul Parlamentului la semnarea declaratiei privind demisia lui Traian Basescu.

"PDL se gandeste cum sa faca ca dupa Traian Basescu sa gasesca un alt om la fel de slab. Veau ca PDL sa nu gasesca un alt om la fel de slab candidat la Presedintie", a mai spus Victor Ponta.

Senatorii PNL voteaza demisia lui Traian Basescu, dar cer si demisia Guvernului Ponta

Duminica seara, prim-ministrul Victor Ponta a spus ca in sedinta de luni a coalitiei de guvernare se va discuta posibilitatea unei actiuni parlamentare privind cererea demisiei presedintelui Traian Basescu, in contextul scandalului soldat cu arestarea fratelui sau, Mircea Basescu, pentru trafic de influenta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca Birourile Permanente ale Parlamentului vor convoca plenul reunit al celor doua Camere, miercuri dimineata, cand se va vota declaratia politica privind demisia de onoare a lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Ponta demisie Basescu, #Ponta candidat PDL prezidentiale , #Traian Basescu