Ponta: Oltean fura cu mai multa inteligenta decat Anastase

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 16:16
1002 citiri
Ponta: Oltean fura cu mai multa inteligenta decat Anastase
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, fura voturi cu mai multa inteligenta decat Roberta Anastase, care incalca Regulamentul Parlamentului "cu aceeasi seninatate cu care pasea pe podium la prezentarile de moda".

Ponta a anuntat luni intr-o conferinta de presa ca va depunde o serie de plangeri impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru votul "furat" in cazul numirilor la Curtea de Conturi.

In momentul in care liderului PSD i s-a precizat ca sedinta respectiva de plen a Parlamentului a fost condusa de fapt de Ioan Oltean, la momentul votului, el a replicat: "In cazul dnei Roberta Anastase este deja o infractiune de obicei, furatul de voturi, si fiind recidivista... Dnul Oltean nu l-a contestat nimeni, este mult mai inteligent decat dna Anastase, ceea ce nici nu-i greu, si cand fura, fura cu mult mai multa inteligenta, spre deosebire de dna Anastase, care fura pe fata. Adica nu are dubii, numara voturile cu aceeasi seninatate cu care pasea pe podium la prezentarile de moda si cred, cu aceeasi gandire profunda".

Anterior, Ponta anuntase ca vor fi depuse in mod oficial plangeri "atat la comisia juridica, la CCR, cat si plangeri penale, impotriva Robertei Anastase si a unei doamne fara nume (Eugenia Barna, UNPR, n.r.), nu stiu cum o cheama, de la un partid fara nume, care au revolutionat - si o spun cu toate ghilimelele si ironia de rigoare - legile matematicii. Cinci nu inseamna jumatate din 11, la comisia de la Senat au fost 5 din 11. Cinci nu inseamna majoritate din 11".

El a mai explicat ca in fapt miza numirilor la Curtea de Conturi ar fi avut legatura cu faptul ca PDL vrea sa controleze modul de functionare a institutiei.

"Furtul repetat gestionat de Roberta Anastase la Parlament nu a fost doar din cleptomanie, Anastase are aceasta placere de a fura voturi, ci a fost facut intr-un scop foarte clar pe care presa nu l-a sesizat, dar imi fac datoria sa-l aduc la cunostinta opiniei publice.

Practic, prin furtul votului de catre Anastase, singura institutie care trebuie sa controleze utilizarea banilor publici, Curtea de Conturi, a devenit o institutie, alaturi de CCR si de altele, o institutie controlata in totalitate de PDL. Nu veti mai auzi de la Curtea de Conturi daca si cum s-au cheltuit gresit banii de catre Guvern, de catre primari si presedinti de CJ", a afirmat liderul PSD.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Victor Ponta Ioan Oltean, #furt voturi Camera Deputatilor , #presedinte PSD