Ponta, ofiter acoperit: PSD ii sare in aparare. Ce spun aliatii la guvernare

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 12:30
5702 citiri
Ponta, ofiter acoperit: PSD ii sare in aparare. Ce spun aliatii la guvernare

Declaratiile lui Traian Basescu, care a spus luni seara ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, fac valuri pe scena politica. Premierul il acuza pe seful statului de minciuna, in timp ce colegii social-democrati sar in apararea lui Victor Ponta.

Prima reactie din partea lui Victor Ponta a venit marti dimineata. Acesta a apreciat ca dezvaluirile facute de presedintele Traian Basescu, conform carora premierul ar fi fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001, "sunt numai minciuni".

Ponta, ofiter acoperit - Desfasurarea evenimentelor LIVE

"Presedintele este extrem de tulburat si framantat si Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane", a mai declarat Ponta, prezent la Iasi, la Liturghia oficiata cu ocazia Sfintei Parascheva.

Ponta, ofiter acoperit Dreapta politica fierbe: Sa plece imediat de la Guvern, sa nu mai candideze!

Ioan Adam, deputat PSD si membru in Comisia Juridica, a sustinut ca acuzatiile presedintelui la adresa lui Victor Ponta sunt "total nefondate, fara niciun dubiu".

"Nici vorba. Cand se fac astfel de dezvaluiri este necesar ca sa fie completate de niste dovezi minimale. Nu se pot accepta prezumtii, presupuneri, deductii. Presedintele nu a facut decat sa invoce niste hotarari de guvern si diferente de reglementare. Orice om care analizeaza isi da seama ca nu a adus absolut niciun argument care sa sustina acuzatiile", a declarat deputatul PSD, la Digi 24.

UDMR: Credibilitatea Romaniei are de suferit

Pe de alta parte, Kelemen Hunor, lider UDMR si aliat al PSD la guvernare, considera ca in acest moment credibilitatea Romaniei are de suferit enorm, din cauza scandalului legat de ofiterul acoperit din cursa prezidentiala.

"Am mai multe intrebari decat raspunsuri. Basescu spune ca e, premierul spune ca nu e. Sigur, Basescu aseara nu a aratat dovezi sau asa am inteles, ca nu am vazut eu emisiunea. Un Monitor Oficial nu este o dovada si niste deductii cat de cat logice nu arata mare lucru", a spus Kelemen Hunor, pentru RFI Romania.

La randul sau, vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, sustine ca presedintele Traian Basescu "incearca sa favorizeze un candidat", iar "cel mai pagubos" e faptul ca "cetatenii isi pierd increderea in statul de drept".

"Aceasta declaratie e clar ca are legatura cu campania electorala. Presedintele incearca sa favorizeze un candidat pentru care si-a exprimat deja suportul. Cel mai pagubos din aceasta campanie e faptul ca cetatenii isi pierd increderea in politicieni in general si intr-un stat de drept care sa functioneze ca lumea. Acest lucru se rasfrange asupra tuturor, nu are nimeni nimic de castigat din aceste declaratii", a declarat Borbely pentru Mediafax.

De cealalta parte, politicienii de pe esichierul de dreapta cer demisia lui Victor Ponta si retragerea sa din cursa pentru Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni seara, ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi ofiterul acoperit la care s-a referit in repetate randuri inainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

"Zambeste acum, cand e prim-ministru, ii merge, dar cand va fi presedinte, nu ii va merge. Ponta trebuie sa recunoasca (sic!) ca in '97-2001 a fost ofiter acoperit al SIE. (...) Ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria Sector 1 la Curtea Suprema de Justitie", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea TV.

In perioada 1997-2001, Victor Ponta era procuror. Statutul de magistrat este incompatibil cu cel de angajat al unui serviciu secret.

De asemenea, Basescu a mai acuzat ca fostul director al SIE, Teodor Melescanu, a fost "complicele" lui Ponta, initiind o HG care ii proteja pe fostii ofiteri. Intr-o interventie telefonica la Digi 24, Melescanu a refuzat sa comenteze aceste informatii, mentionand ca la ora 14:00 va sustine o declaratie de presa.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat ulterior ca, din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, nu va fi depusa nicio sesizare in ceea ce priveste spusele lui Traian Basescu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#reactii Basescu Ponta ofiter, #Ponta ofiter acoperit reactie, #Ponta candidat prezidentiale 2014 , #ofiter acoperit