Ponta, ofiter acoperit: Neintelegeri la varful CCR - ce ar fi trebuit sa ceara de la SIE

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 10:00
4801 citiri
Ponta, ofiter acoperit: Neintelegeri la varful CCR - ce ar fi trebuit sa ceara de la SIE
Foto: Arhiva

Doi membri ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) sustin ca institutia ar fi trebuit sa verifice daca Victor Ponta este sau nu ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Cei care considera ca CCR ar fi trebuit sa ceara informatii de la SIE in acest caz sunt presedintele institutiei, Augustin Zegrean, si judecatorul Daniel Morar, arata Digi 24.

Zegrean si Morar si-au exprimat aceasta opinie in sedinta in care a fost respinsa contestatia depusa de candidatul independent la presedintiei Gheorghe Funar. Acesta a cerut Curtii sa stabileasca daca Victor Ponta este sau nu ofiter sub acoperire, ceea ce ar invalida candidatura sa la alegerile din noiembrie.

Ponta, ofiter acoperit: Funar a cerut CCR verificarea candidaturii premierului

Cei doi judecatori i-au criticat pe cei cinci colegi ai lor, care au respins sesizarea facuta de Funar, fara sa verifice daca acuzatiile aduse la adresa premierului sunt reale.

"Apreciem ca sesizarea formulata de Gheorghe Funar (...) era admisibila. (...) CCR trebuia sa solicite SIE datele necesare pentru a stabili daca Victor Ponta este sau nu cadru activ al acestui serviciu, iar in baza informatiilor, sa decida daca sunt sau nu intrunite conditiile de eligibilitate pentru acest candidat", au mentionat cei doi membri ai Curtii.

Zegrean si Morar au precizat ca SIE ar fi trebuit sa furnizeze CCR astfel de date, intrucat serviciul nu poate declara secrete informatii ce ar ascunde incalcarea legii.

"Actualul prim-ministru si candidat in cursa prezidentiala, nu ca a fost ofiter in serviciile secrete, este ofiter activ", declara Funar dupa ce a depus contestatia la CCR.

Totusi majoritatea judecatorilor Curtii Constitutionale au subliniat ca Funar a depus sesizarea prea tarziu, dupa ce candidaturile fusesera deja validate.

Ulterior, Gheorghe Funar, a anuntat ca va sesiza din nou CCR, el sustinand ca nu numai Ponta, dar si Monica Macovei si Klaus Iohannis ar fi agenti acoperiti.

Funar, o noua sesizare la CCR. Cine sunt candidatii acuzati ca sunt ofiteri acoperiti

Ponta poate candida, a decis CCR

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, pe 17 octombrie, ca presedintele PSD Victor Ponta poate candida la alegerile prezidentiale, respingand sesizarea facuta de candidatul independent Gheorghe Funar, dupa aparitia informatiilor ca premierul ar fi fost ofiter acoperit al SIE.

CCR a decis ca premierul poate candida la prezidentiale (Video)

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#CCR Ponta ofiter, #CCR candidatura Ponta, #CCR Ponta Funar , #ofiter acoperit