Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 19:53
5902 citiri
Ponta, ofiter acoperit Melescanu: In mandatul meu au fost facuti trei ofiteri acoperiti
Foto: B1 Tv

Fostul sef al SIE Teodor Melescanu este de parere ca predecesorul sau din perioada 1997-2001, Catalin Harnagea, stie daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit intre acesti ani, asa cum a afirmat presedintele Traian Basescu.

Candidatul prezidential a fost intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv, daca Serviciul a facut ofiteri acoperiti in perioada cand el era sef, respectiv februarie 2012 - septembrie 2014.

"A facut trei. (...) Le-am si uitat identitatile", a raspuns Teodor Melescanu, care a adaugat ca nu cunoaste ofiterul de legatura la care s-a referit, luni seara, Traian Basescu.

Ponta, ofiter acoperit - Desfasurarea evenimentelor LIVE

Totodata, acesta a afirmat despre Catalin Harnagea, seful SIE din anii '97-2001, ca "stie daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit".

Anterior, Harnagea a comentat posibilitatea ca Victor Ponta sa fi fost ofiter acoperit al Serviciului exact in acea perioada, potrivit dezvaluirilor facute de presedintele Traian Basescu: "Posibilitatea sigur ca exista, nu e nimic imposibil. Da, este posibil ca nu numai Ponta, dar si altii sa fi fost racolati de servicii de informatii, nu este nimic imposibil. Atat timp cat nu se incalca legea, este posibil. Este posibil sa fi fost recrutat".

Ponta, ofiter acoperit Seful SIE din perioada '97-2001: E posibil sa fi fost recrutat

De asemenea, Teodor Melescanu spune ca isi asuma hotararea de guvern din anul 2013, prezentata de Traian Basescu luni seara, care a fost publicata in Monitorul Oficial 223/2013 cu anexa nesecreta, care extindea secretul de stat si asupra fostilor ofiteri acoperiti, insa a mentionat ca el nu a semnat-o.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Fostul sef SIE a mentionat si ca el nu a lucrat la hotararea de guvern respectiva, dar si ca aceasta nu a trecut prin CSAT.

Totodata, Teodor Melescanu a subliniat ca nu poate confirma si nici infirma nimic din trecutul Serviciului pe care l-a condus: "Au fost generatii intregi, nu-i stiu pe toti".

De ce candideaza Melescanu la prezidentiale si cand spera sa ajunga la 25 la suta

Fostul sef SIE a explicat si de ce a ales sa candideze la alegerile prezidentiale: "Am considerat ca in campanie trebuie sa fie si un candidat care trebuie sa vorbeasca despre atributiile presedintelui, nu promite butelii, nu spune ca va construi autostrazi".

De asemenea, Melescanu a mentionat ca cea mai importanta problema a Romaniei va fi legata de politica externa.

Melescanu: Nu am niciun schelet in dulap, nicio acuzatie de coruptie. De ce vrea sa fie presedinte

Vorbind despre sondaje, candidatul la prezidentiale a precizat ca se afla "undeva intre 5 si 8 la suta, de pornire".

"Mai sunt trei saptamani, sper sa ajung la 25 la suta", a adaugat fostul sef SIE.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Teodor Melescanu Ponta ofiter acoperit, #Melescanu ofiteri SIE, #Teodor Melescanu candidat prezidentiale, #Ponta ofiter acoperit SIE , #ofiter acoperit
Comentarii