Ponta, ofiter acoperit Liberation: Presedintele vrea capul lui Ponta

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 23:10
6628 citiri
Ponta, ofiter acoperit Liberation: Presedintele vrea capul lui Ponta

Presa externa continua sa relateze despre dezvaluirile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut referitor la premierul Victor Ponta, despre care a spus ca ar fi fost ofiter acoperit al SIE.

"Presedintele vrea capul lui Ponta", titreaza Liberation, publicatie care scrie ca premierul este citat in calitate de martor-cheie in cazurile de coruptie care tulbura clasa politica din Romania.

Criticii sai l-au acuzat, marti, de incalcarea Constitutiei, in scandalul cu ofiterul acoperit, cu trei saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, dupa ce presedintele l-a acuzat ca ar fi fost ofiter SIE sub acoperire, in perioada in care era si procuror.

Ponta, ofiter acoperit: Presa externa relateaza pe larg subiectul

Functia este incompatibila cu orice alta functie, potrivit Constitutiei Romaniei, mai scrie sursa citata, care aminteste ca intre cei doi coabitarea s-a dovedit a fi haotica pana la capat.

Nu in ultimul rand, Liberation noteaza si ca revista stiintifica Nature l-a acuzat pe Victor Ponta de plagiat in cazul doctoratului, in anul 2012.

Dezvaluirea facuta de presedintele Traian Basescu, luni seara, referitoare la faptul ca premierul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, a fost redata de unele dintre cele mai importante institutii de presa din lume, precum Reuters, Associated Press sau Bloomberg.

Ponta, ofiter acoperit: Lui i se cere demisia, Basescu este trimis la psiholog

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni seara, ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi ofiterul acoperit la care s-a referit in repetate randuri inainte de inceperea campaniei electorale pentru Presedintia Romaniei.

"Zambeste acum, cand e prim-ministru, ii merge, dar cand va fi presedinte, nu ii va merge. Ponta trebuie sa recunoasca (sic!) ca in '97-2001 a fost ofiter acoperit al SIE. (...) Ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria Sector 1 la Curtea Suprema de Justitie", a spus seful statului, intr-o emisiune la Realitatea TV.

In perioada 1997-2001, Victor Ponta era procuror. Statutul de magistrat este incompatibil cu cel de angajat al unui serviciu secret.

Seful statului a prezentat, luni seara, doua documente ca dovezi ale deconspirarii lui Victor Ponta. Este vorba despre doua hotarari de guvern.

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE (Video)

Marti dimineata, Victor Ponta a declarat ca dezvaluirile facute de presedintele Traian Basescu, conform carora premierul ar fi fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001, "sunt numai minciuni".

"Azi, o sa ma rog si pentru domnul Basescu, care e extrem de tulburat, framantat, e clar. Romania nu trebuie sa mai depinda de tulburarile si framantarile unei persoane", a spus prim-ministrul.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#presa externa Ponta ofiter acoperit, #Basescu Ponta ofiter acoperit, #Ponta ofiter acoperit SIE , #ofiter acoperit