Ponta - o victorie cat un dezastru

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 29 Septembrie 2015, ora 10:30
3904 citiri
Ponta - o victorie cat un dezastru

Varianta foarte probabila, dupa parerea mea, in care motiunea de cenzura va pica si Guvernul Ponta isi va vedea de treaba in continuare e cel mai prost scenariu de viitor pe care PSD il poate suporta in noul context politic.

Frica sau spiritul de turma, posibil instinctul de supravietuire exacerbat, e greu de spus ce anume, dar cred ca e vizibil de pe Marte ca majoritatea pesedista si-a suspendat ratiunea si functioneaza pe pilot automat.

Altfel nu se explica de unde curajul de a-si asuma cele mai extravagante si sinucigase optiuni, ba acompaniindu-le si cu strigaturi de bucurie, de ca si cum ar fi pe punctul sa castige alegerile printr-o simpla ridicare de mana in Parlament.

Cea mai mare parte a pesedistilor, ca de partenerii de la UNPR e inutil sa vorbim atat timp cat actioneaza doar la comanda, sunt convinsi ca nu au incotro si ca un vot impotriva singurului premier din Europa trimis in judecata le-ar dauna grav in viitor, pentru ca (nu-i asa?) sunt experti in politica si stiu cum merge treaba.

Asa cum si Victor Ponta nu isi da demisia pentru ca stie, cum altfel?, ca asta ar inseamna sfarsitul carierei sale politice.

La fel cum Liviu Dragnea gaseste toate motivele sa candideze si sa traga toate sforile de care e capabil pentru functia de presedinte al celui mai mare partid, stiind ca e condamnat in prima instanta, cu suspendare, dar nestiind ce anume vor decide judecatorii la apel.

Pana atunci, potrivit calculelor si previziunilor tuturor expertilor in politica damboviteana, Liviu Dragnea va fi presedintele plin al PSD si Victor Ponta va sarbatori inca un an nou in functie la Palatul Victoria.

Oricata abilitate si arta ar fi in aceste judecati si calcule pe care si le fac social-democratii, nu ai cum sa te impiedici sa vezi ce bomba uriasa construiesc acesti baieti veseli din PSD.

De ca si cum pesedistilor nu le-ar fi fost de ajuns ca au introdus in dictionar noul sens al baronului local, ca sprijina singurul premier trimis in judecata din istoria Romaniei si ca se pregatesc sa isi aleaga un presedinte condamnat, acum au de gand sa se lipeasca de banci, ca sa fie siguri ca vreunul dintre ei nu va avea curajul sa-l elibereze de durere pe omul care a pierdut tot ce se putea pierde pentru acest partid, de la alegeri prezidentiale pana la camarazi abandonati pe campul de lupta.

Nu cred ca exista un cosmar mai urat pe care social-democratii sa aiba sansa sa il traiasca cu ochii larg deschisi decat poate cazul in care presedintele partidului si premierul vor fi condamnati cu executare si vor merge impreuna, eventual la mica distanta, in arestul politiei direct din functiile pe care se incapataneaza sa le ocupe si pentru care sunt gata sa sacrifice nu numai partidul, ci si orice urma de viitor politic.

Dupa reactiile de pana acum, se pare ca astfel de atitudini si pariuri la limita normalului sunt o sursa de inspiratie si unitate pentru colegii celor doi. Probabil isi spun ca nu este posibil ca amandoi sa aiba atata ghinion incat sa fie condamnati impreuna.

Isi zic probabil ca macar unul va scapa. Ba poate chiar amandoi, ceea ce le da si mai mult aripi si-i face sa creada ca au castigat deja toate alegerile ce vor sa vina.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#motiune cenzura Guvern, #Liviu Dragnea presedinte PSD, #Victor Ponta judecata , #guvern