Ponta: Numele presedintelui IICCMER, folosit in campanie electorala de ACL

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 16:07
2393 citiri
Ponta: Numele presedintelui IICCMER, folosit in campanie electorala de ACL
Foto: Europa FM

Prim-ministrul Victor Ponta, presedinte PSD si totodata candidat la alegerile prezidentiale, considera ca numele presedintelui IICCMER, Radu Preda (foto), este folosit de ACL in scop electoral.

Intr-o scrisoare adresata conducerii Fundatiei Konrad Adenauer Romania, premierul subliniaza ca a luat act "cu surprindere" de pozitia ACL "membre ale PPE, beneficiare ale spijinului dumneavoastra, referitoare la domnul Radu Preda".

"Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat in subordinea directa a primului ministru, a intrat in martie anul acesta pe mana unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigatii inceputa anul trecut si a caror rezultate se vad in justitie (cazurile Visinescu si Ficior).

Tacerea si indiferenta au luat locul actiunilor in justitie pentru aducerea in fata judecatorilor a celor vinovati de crimele comunismului. Amendam totodata aici indiferenta si lipsa de implicare a acestei institutii in 'cazul Andrei Ursu'. Dezinteresul si proasta gestionare a 'cazului Andrei Ursu' de catre guvernul Ponta au facut ca un om sa treaca prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile", este comunicatul ACL la care face referire presedintele PSD.

Apropiat al lui Visinescu: Detinutii politici nu erau batuti si infometati. Primeau ceai si ciorba

"Asa cum va amintiti, domnul Radu Preda a fost numit la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului la propunerea dumneavoastra.

(....) Domnul Radu Preda nu a fost niciodata membru sau simpatizant al PSD, dimpotriva. Numirea domniei sale la conducerea IICCMER a vizat tocmai acest lucru, al depolitizarii institutiei si continuitatii proiectelor.

(...) Daca nu il mai considerati potrivit, o sa-i solicit domnului Radu Preda sa se retraga din fruntea IICCMER, pentru ca numele sau sa nu mai fi folosit in scop electoral de catre ACL. Regret ca un subiect atat de important si de necesar societatii romanesti, cum este memoria comunismului, care ar trebui sa genereze consens si sa stimuleze dialogul, este folosit in campanie electorala", sustine Victor Ponta, in scrisoarea remisa Fundatiei Konraud Adenauer Romania.

New York Times: Romania, o tara care nu vrea sa-si dezvaluie crimele comuniste

Presedintele PPE cere partidelor de centru-dreapta, inclusiv UDMR, sa-l sustina pe Iohannis (Video)

Pe 3 noiembrie, presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a cerut formatiunilor romanesti membre, inclusiv UDMR, sa il sustina pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, in turul doi al alegerilor prezidentiale.

F.N.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ponta Radu Preda campanie ACL, #Ponta IICCMER campanie ACL, #Ponta candidat alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014