Ponta nu stie daca il va vota pe Hellvig la sefia SRI: Nu-s chiar de capul meu (Video)

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 10:55
3345 citiri
Ponta nu stie daca il va vota pe Hellvig la sefia SRI: Nu-s chiar de capul meu (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele PSD, deputatul Victor Ponta, a declarat, vineri, ca nu stie deocamdata daca il va vota sau nu pe Eduard Hellvig in functia de director al SRI, o decizie in acest sens urmand sa se ia in cadrul grupurilor parlamentare.

"O sa ma consult cu grupurile parlamentare si luni cu siguranta va vom anunta cum vom vota", a declarat Ponta, la iesirea de la "Ziua Internationala a Datelor Deschise", eveniment organizat la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Intrebat de jurnalisti el cum va vota, presedintele PSD a raspuns: "Exact cum vor vota grupurile. Nu-s chiar de capul meu".

Liderul social-democratilor a subliniat ca nu are nimic cu Eduard Hellvig personal, reamintind ironic ca acesta (alaturi de el, de Crin Antonescu si de Liviu Dragnea) a fost "coautor la lovitura de stat din 2012", asa cum au catalogat unii evenimentele din vara acelui an.

"Strict asupra persoanei nu am nimic impotriva, e echilibrat si poate sa isi faca datoria. Noi, ca principiu, am considerat ca la conducerea SRI sa fi fost o persoana neimplicata politic, dar e dreptul presedintelui", a adaugat Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat ca discutia a fost "de principiu", si anume ca nu e bine ca toata puterea sa fie la un singur partid.

"Acum am inteles ca se aplica doar la PSD (...) Ca persoana, cred ca propunerea e buna", a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI.

Propunerea a fost salutata de PNL, UNPR, UDMR, precum si de mai multi politicieni, printre care Crin Antonescu, Adrian Nastase, Dan Voiculescu.

Hellvig, nominalizat la sefia SRI. Reactia UNPR

Eduard Hellvig, propus la sefia SRI: Va primi votul Parlamentului? - ce partide il sustin

Singurii care au comentat negativ au fost Traian Basescu si Elena Udrea, care au reamintit ca Eduard Hellvig a facut parte ani de zile din partidul fondat de Dan Voiculescu si a fost unul dintre initiatorii si sustinatorii suspendarii presedintelui din 2012.

Basescu: Premierul de la Grivco reuseste sa nominalizeze la SRI un om al lui Voiculescu. Socant! (Video)

Udrea ataca propunerea lui Hellvig la sefia SRI: E ales de Coldea, va lua pozitie de drepti (Video)

Eduard Hellvig va fi audiat, luni, in comisia de control SRI, dupa care va fi votat in plenul reunit al celor doua camere parlamentare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta vot Hellvig SRI, #Ponta PSD Hellvig SRI , #presedinte PSD